Tgrt Haber
18 May 2022 15:15 - Güncelleme : 18 May 2022 16:31

Son dakika! Yüz yüze ilk temas: Bakan Nebati Mısır'a gidiyor

Son dakika haberine göre, Türkiye ile Mısır 9 yıl aradan sonra ilk kez yüz yüze temas için düğmeye bastı. Hazine ve Maliye Bakanlığı yeniden başlatılan diyalog çerçevesinde Mısır'ı ziyaret düzenleyecek. Bakan Nebati 1 Haziran'da yola çıkacak.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Yüz yüze ilk temas: Bakan Nebati Mısır'a gidiyor
mısır,bakan nebati,hazine ve maliye bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati makamdaki 9 yıl aranın ardından ilk kez Mısır'a gidiyor. Bakan temaslarını gerçekleştirmek üzere 1 Haziran'da hareket edecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan bilgilendirmeye göre, Bakan Nureddin Nebati, İslam Kalkınma Bankası 346. İcra Direktörleri ve Guvernörler Yıllık Toplantısı’na katılmak üzere Mısır’a gidecek.

NEBATİ, MISIRLI BAKAN İLE GÖREŞECEK

Bakan Nebati'nin Şarm El-Şeyh şehrinde gerçekleştireceği temaslar arasında Mısırlı mevkidaşı ile yapılacak görüşme de yer alıyor.

2013 yılında Sisi’nin iktidara geldiği askeri darbe ile ilişkilerin durma noktasına geldiği ülkeye, yıllar sonra bakanlık düzeyindeki ilk ziyaret olacak.

2021 yılında normalleşme sürecine giren iki ülke arasındaki ilişkilerde 8 yıllık aradan sonra Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki bir heyetin, Mısıra giderek istikşafi görüşmeleri başlatmasıyla yeni bir sayfa açılmıştı.

Mısır heyetinin de bu kapsamda Türkiye'ye gelmesi ile yeni bir diyalog süreci başlatıldı. İlerleyen süreçte büyükelçilerin yeniden atanması konusunda karşılıklı iyi niyetler ortaya kondu.

Mısır'daki kanlı darbenin ardından Türkiye bu ülke ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. Geçen yıl başlayan normalleşme sürecinde iki ülke karşılıklı diyalgo mesajları vermişti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...