Tgrt Haber
10 May 2022 22:13 - Güncelleme : 10 May 2022 22:30

Bakan Soylu ile Kılıçdaroğlu arasında ‘sığınmacı’ gerginliği! Peş peşe açıklama geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki grup konuşmasındaki ‘sığınmacılara’ yönelik sözlerine sosyal medyadan cevap verdi. Bakan Soylu, “Kılıçdaroğlu; 'Türkiye AB'nin göçmen deposu değildir' dediğimiz için bize 'Günaydın' demiş. Asıl sana 'Günaydın'. Biz bunu yıllardan beri söylüyoruz. Sizin dediklerinizi yazsak makina yanar" dedi. Kılıçdaroğlu ise Bakan Soylu’nun açıklamalarına kısa sürede cevap verdi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Soylu ile Kılıçdaroğlu arasında ‘sığınmacı’ gerginliği! Peş peşe açıklama geldi
,sığınmacı,bakan soylu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki grup toplantısında yaptığı açıklamasında ‘sığınmacılara’ değindi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan Kılıçdaroğlu, “16 Aralık 2013'den bir süre sonra bu anlaşmayı AB ile imzaladılar. Sığınmacılar için Türkiye artık Avrupa'nın hapishanesi olacak, o hale getirdiler. İçişleri Bakanı geçen gün açıklama yapıyor. 'AB Türkiye'nin göçmen deposu olmasını istiyor' diyor. Günaydın beyefendi günaydın. Geri Kabul Anlaşması başımıza bela oldu diye neden söyleyemiyorsun?" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU’DAN SERT CEVAP

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Türkiye'nin AB'nin göçmen deposu olmadığını yıllardır söylediklerini ifade eden Soylu, Kılıçdaroğlu'na yönelik "Sizin dediklerinizi yazsak makina yanar" dedi. Paylaşımında Soylu, "Elçilerin ve HDPKK'nın yed-i emini Kılıçdaroğlu; 'Türkiye AB'nin göçmen deposu değildir' dediğimiz için bize "Günaydın" demiş. Asıl sana 'Günaydın'. Biz bunu yıllardan beri söylüyoruz. Biz bunu derken; "PYD Terör Örgütü değildir" diyordun. Sizin dediklerinizi yazsak makina yanar" açıklamalarında bulundu.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1524076702770548736

KILIÇDAROĞLU: SIĞINMACILAR GİDECEK

Bakan Soylu’nun açıklamalarından dakikalar sonra Kılıçdaroğlu sosyal medyadan cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Kaçaklar ve sığınmacılar konusunda netim. Gidecekler. Bu konunun suçluları Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Ülkeleridir" dedi. CHP liderinin paylaştığı videoda ise, 2011 yılından bu yana sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamalar yer aldı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...