Tgrt Haber
11 Ocak 2022 20:12

Bakan Soylu'dan terör elebaşına zehir zemberek sözler: Canını alacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terör örgütü elebaşına gözdağı vererek, "Geri zekalı Murat Karayılan geçenlerde bir konuşma yapıyor. 6 ay önce öldürdüğümüz teröristin halen yaşadığının zannında, geri zekalı olduğu için, temas kuramadığı için. Karayılan’ın canını alacağız" dedi.

Bakan Soylu'dan terör elebaşına zehir zemberek sözler: Canını alacağız
İçişleri Bakanı,Süleyman Soylu,Murat Karayılan,

Antalya’nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen Terörle Mücadele Şube Müdürleri Değerlendirme Çalıştayı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, salonda doğrudan terör saldırısına maruz kalmış, çatışmaya girmiş onlarca arkadaşının olduğunu söyledi. Terörle mücadelede elde edilen başarıları rakamlarla ortaya döken Bakan Soylu, terör elebaşısı Karayılan'ın etkisiz hale getirileceğini söyledi.

1064 KİŞİYİ DAĞDAN İNDİRDİK

Terörle mücadelede elde edilen başarılardan bahseden Soylu şunları söyledi:

2016’dan bugüne kadar sadece ikna yöntemiyle 1064 kişiyi dağdan indirdik. Sadece 2021’de ikna ile teslim olan kişi sayısı 199, örgüte katılım ise tarihinin en düşük sayısı olan 51’dir. Yani dağa katılanın 4 katını sadece ikna ile, ailelerle görüşerek, sizlerin çabasıyla dağdan indirdik. Terör örgütünün içinden ikna ile 199 kişiyi çekip aldık. 2020 yılında 248, 2021 yılında 183 terör eylemini oluşmadan engelledik. Bunların hiçbiri kolay işler değil. Meydana gelen terör eylemleri, 2020- 2021 arasında yüzde 53 oranında azaldı. 2015’deki terör saldırıları 2 bin 933, şimdi 226. 2 bin 933 niteliği ile 226’nın niteliği de farklı. 226 sayısının büyük çoğunluğu sınır tacizlerinden geliyor.

KARAYILAN'IN CANINI ALACAĞIZ

Bambaşka bir tablo ortaya koyuyoruz. Bizim için önemli bir gösterge. Dünyanın hangi ülkesine gidersek gidelim, bize nasıl yardımcı, destek olursunuz katkı koyarsınız diye destek istiyorlar. Terör örgütü kendi içinde konuşamıyor. Birbirine meramını anlatamıyor, talimat veremiyor, durumunu öğrenemiyor. Geri zekalı Murat Karayılan geçenlerde bir konuşma yapıyor. 6 ay önce öldürdüğümüz teröristin halen yaşadığının zannında, geri zekalı olduğu için, temas kuramadığı için. Karayılan’ın canını alacağız. Sadece senin değil seni destekleyenlerin de alacağız. Türkiye’de o gün çok az bir kesim üzülecek ama Türkiye’nin tamamı sevinecek. Üzülecek olanların bir kısmı mecliste ve onların destekçileridir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...