Tgrt Haber
12 Eylül 2014 08:52

Başbakan Davutoğu çocukları kaçırılan aileleri kabul etti

Başbakan Davutoğlu, çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan anneleri kabul etti

Başbakan Davutoğu çocukları kaçırılan aileleri kabul etti
başabakan davutoğlu,çocukları kaçırılan anneler,ziyaret,

Diyarbakır'dan Ankara'ya gelen anneler AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile yaptıkları görüşmeden sonra Başbakan Davutoğlu ile görüştü.AK Parti Genel Merkezi'nde 3 gündür başkan yardımcılarından brifing alan Başbakan Davutoğlu, aynı saatlerde genel merkezde bulunan ailelerle bir araya gelmek istedi.
Başbakan Davutoğlu'nun annelerle tek tek görüştüğü öğrenildi.
"Çocuklarımızı istiyoruz"Terör örgütü tarafından çocuğu kaçırılan ailelerden Sabri Önalan, "Çocuklarımızı alana kadar Ankara'dan gitmiyoruz" dedi.Çocukları kaçırılan 22 aile, AK Parti genel merkezinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından aileleri temsilen konuşan Önalan, Diyarbakır Dağkapı'da 115. gününü dolduran eylemi sonlandırdıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hem tebrik etmek hem de çocuklarının bulunması için yardım istemek amacıyla Ankara'ya geldiklerini belirten Önalan, Davutoğlu'nun kendileriyle yakından ilgilendiğini kaydetti.Başbakan Davutoğlu'nun "Çocuklarınızla kendi çocuğum gibi ilgileneceğim" dediğini aktaran Önalan, ailelerin, çocukları için yaptığı eylemi Ankara'da sürdüreceklerini bildirdi. Sabri Önalan, Ankara'da eylem yapacakları yerlerin henüz netleşmediğini, burada sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kalacaklarını ve çocuklarını bulana kadar tüm imkanlarını seferber edeceklerini dile getirdi.Önalan, "Eylemimizi Diyarbakır'da sonlandırdık. Ankara'da devam ediyoruz. Çocuklarımızı alana kadar da Ankara'yı terk etmiyoruz. Ancak çocuklarımızı aldıktan sonra bu eylemimize son veririz" diye konuştu.Sabri Önalan, bir gazetecinin çocuğundan haber alıp almadığına ilişkin sorusu üzerine, hiçbir haber alamadığını söyledi. Önalan, "11 aydır çocuğum yok. Haber alamıyoruz. Sağ mı ölü mü bilmiyorum" dedi.
Önalan, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da randevu istediklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...