Tgrt Haber
07 May 2014 17:08

Başbakan Erdoğan'dan yardım kuruluşlarına teşekkür

Erdoğan, 'Afganistan'da bir köy maalesef tamamen toprak altında kaldı. Bölgeye ulaşan tüm yardım kuruluşlarına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum' dedi.

Başbakan Erdoğan'dan yardım kuruluşlarına teşekkür
başbakan erdoğan, afganistan, yardım kuruluşları,

Başbakan Erdoğan, "Kardeş ülke Afganistan'da toprak kayması neticesinde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına, tüm Afganistan halkına sabır ve başsağlığı temennilerimizi iletiyorum. Bilindiği gibi Afganistan'ın kuzeydoğusunda, Badahşan vilayetindeki bir köy, maalesef tamamen toprak altında kaldı. Şu ana kadar yaklaşık 300 kişinin cesedine ulaşılabildi. Vefat edenlerin sayısının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Türk Kızılayı, bu büyük afetin ardından bölgeye ulaşan ilk uluslararası yardım kuruluşlarından biri oldu. Kızılay, tespit çalışmalarını yaptıktan sonra bölgede ihtiyaç duyulan yardımları ulaştırmak için çalışmalarına başladı. Aynı şekilde AFAD şu anda bu çalışmalarını sürdürüyor. Yine bir Türk insani yardım kuruluşu İHH da bölgeye ulaştı ve mağdurların elinden tutmaya başladı. Kızılay'a, AFAD'a, İHH'ya bölgeye ulaşan tüm yardım kuruluşlarına da bu vesileyle teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...