Tgrt Haber
10 Ocak 2014 10:36

'Basın görevini sürdürürken meslek ilkelerini hayata geçirmeli'

Cumhurbaşkanı Gül, 'Basın görevini sürdürürken evrensel meslek ilkelerini hayata geçirmeli, hukukun temel ilkelerini üstün tutan anlayışta olmalıdır' dedi.

'Basın görevini sürdürürken meslek ilkelerini hayata geçirmeli'
Cumhurbaşkanı Gül, gazeteciler günü mesaj, gül'den mesaj,

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Abdullah Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Basının demokrasinin en temel unsurlarından biri olduğuna dikkati çeken Gül, özgür ve tarafsız bir basının demokrasiyi güçlendirirken, sağlıklı bir kamuoyu oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine değerli katkılar yapacağını kaydetti. Gül, basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin en önemli şartının, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunması olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Bugün gelişmiş demokrasileri incelediğimizde, basının bu toplumlarda oynadığı etkin ve güçlü rolü görebiliriz. Basın; halkın haber alma hakkı görevini yerine getirirken, kendi objektifliğine zarar verecek yönlendirmelerden kaçınması da temel önceliklerden olmalıdır.
Basın, görevini sürdürürken, evrensel meslek ilkelerini hayata geçirmeli, kamu yararını, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışta olmalıdır. Bu yaklaşımın halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır." Gül, çalışan gazetecilerin haklarının korunmasının, daha iyi imkanlara kavuşturulmasının, güzel şartlarda ve kendilerine yakışır şekilde yaşamalarının mesleklerini en iyi şekilde icra etmelerini sağlayacağının altını çizdiği mesajında, "Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Bu vesileyle, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum" ifadesine yer verdi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de gazeteciler için son derece anlamlı olduğunu belirttiği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, mesajında şunları kaydetti: "Hukuk devletinin yaşatılması ve demokrasimizin geliştirilmesinde vazgeçilmez bir işleve sahip olan gazetecilerin, yaşadığımız dünyanın daha güzel hale getirilmesinde vazgeçilmez bir yere sahip olduklarını düşünüyorum. Yazdıkları haberler ve yaptıkları yorumlarla yaşananları geleceğe taşıyan gazetecilerin, tarafsızlık ilkesini gözeterek, görevlerini özgür bir şekilde yürütmelerinin dünyayı daha yaşanılır hale getireceğine inanıyorum. Hayatı haberleştirerek ufkumuza ışık tutan gazetecilik mesleğinin mensuplarına daha iyi bir gelecek diliyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...