Tgrt Haber
14 Haziran 2022 11:30 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 13:16

Son dakika: Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı tarafından rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika: Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi
bilecik,semih şahin,chp

Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada İçişleri Bakanlığı, 17 Şubat’ta Belediye Başkanı Semih Şahin’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Semih Şahin hakkında verilen geçici uzaklaştırma kararı geçtiğimiz günlerde 2 ay daha uzatılırken CHP’den yeni bir açıklama geldi.  CHP’nin MYK toplantısında alınan karara göre Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile CHP'den ihraç edildi. Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in kesin ihracına oyçokluğu ile karar verildiğini açıkladı.

BİLECİK BELEDİYESİ'NDE NELER YAŞANMIŞTI?

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk E.'nin, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmaya Belediye Başkanı Semih Şahin de dahil edildi. Mülkiye müfettişlerince Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca ön inceleme, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında da mal varlığı soruşturması başlatıldı.

GEÇİCİ OLARAK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmaların selameti için Başkan Şahin'in geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Bunun üzerine Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

EŞİ İLE BİRLİKTE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Yaşanan bu olay ardından sosyal medya hesabından eşiyle birlikte gülerken bir fotoğraf karesi paylaşan Şahin, "Biz gülümsemeye devam ediyoruz. Her şey çok güzel olacak halkım. Ben tüm Bilecik halkının belediye başkanıyım" ifadelerine yer verdi.

Son dakika: Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin CHP'den ihraç edildi

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...