Tgrt Haber
26 Mart 2022 17:22 - Güncelleme : 26 Mart 2022 19:53

Çavuşoğlu S-400 polemiğine noktayı koydu: Ukrayna'ya verilmesi söz konusu değil

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doha Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki S-400'lerin Ukrayna'ya verilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, Batı'nın yaptırımlarına maruz kalan Rus oligarklara ise açık kapı bıraktı.

Çavuşoğlu S-400 polemiğine noktayı koydu: Ukrayna'ya verilmesi söz konusu değil

Bakan Çavuşuoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

"Kolaylaştırıcı ve arabulucu olmak istiyoruz. İşimiz iki ülkeyi çözüme yönlendirmek. Hepimizin kan dökülmesine son vermek için çaba göstermesi gerekiyor.

TL'DEKİ DEĞER KAYBI

Enerji fiyatları artmasına rağmen kendi paramızı istikrarlı hale getirebildik. Son derece ümit vadeden bir durum.

S-400 POLEMİĞİ

S-400'ler zaten geldi, anlaşması yapıldı. Ukrayna'ya vermemiz söz konusu değil. Türkiye'nin daha fazla hava savunma sistemine tabi ki ihtiyacımız var. Müttefiklerimizden alamıyorsak başka kaynaklar ararız.

ENERJİ SORUNU

Gazda Rusya'ya bağımlılığımız eskisinden daha az çünkü biz alternatif kaynaklar oluşturduk. Kendimiz üretiyoruz. Hava savunma sistemimiz de olacak.

RUS OLİGARKLARA AÇIK KAPI

Yasal olan her şeye müsaade edeceğiz, yasa dışı faaliyetlere müsaade etmeyeceğiz. Rus oligarklar bize misafir olacaksa Batı gibi tavır sergilemeyeceğiz. Rus turistler Türkiye’ye gelecekse buna izin verilir. Uluslararası hukuka aykırı değilse sıkıntı yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...