Tgrt Haber

Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı gözler önüne serdi

22 Mart 2022 14:23 - Güncelleme : 22 Mart 2022 14:42
Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı gözler önüne serdi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Libya’da, Suriye'de, Yemen'de kardeş kanı akmaya devam ediyor. Bugün Ukrayna'da yaşanan hepimizin karşı çıktığı savaş çifte standardı da gözler önüne serdi." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Çavuşoğlu, "Bugün Ukrayna'da yaşanan hepimizin karşı çıktığı savaş çifte standardı da gözler önüne serdi. Bizim için Harkiv'de dökülen kan ile Halep'te dökülen kan aynı. Çünkü bizim medeniyetimiz bunu buyuruyor." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları:

Avrupa’da İslam düşmanlığı yükseliyor. Çin’de Uygur Türkleri ve diğer Müslümanlar dini haklarını ve kültürel kimliklerini korumada zorluklarla karşı karşıya. En fazla Müslümana ev sahipliği yapan ülkelerden biri olan Hindistan'da başörtüsü hakkı reddedildi.

Libya’da, Suriye'de, Yemen'de kardeş kanı akmaya devam ediyor. Bugün Ukrayna'da yaşanan hepimizin karşı çıktığı savaş çifte standardı da gözler önüne serdi.

BİZİM İÇİN HARKİV'DE DÖKÜLEN KANLA HALEP'TE DÖKÜLEN KAN BİR

Burası orta doğu değil, Afganistan değil, neden kan dökülüyor diyenleri de duyduk. Bizim için Harkiv'de dökülen kan ile Halep'te dökülen kan aynı. Çünkü bizim medeniyetimiz bunu buyuruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...