Tgrt Haber

Çavuşoğlu'nun "Karşınızda Türkiye var" sözleri Yunan basınını panikletti: Tehdit mi ediliyoruz? 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Kathimerini, Proto Thema, Ta Nea
02 Kasım 2022 14:53 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 14:59
Çavuşoğlu'nun "Karşınızda Türkiye var" sözleri Yunan basınını panikletti: Tehdit mi ediliyoruz? 
Yunanistan

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "Karşınızda Türkiye var" sözleri Yunanistan’ı panikletti. Yunan basını "Tehdit mi ediliyoruz?" dedi.

Yunanistan'ın sık sık gerçekleştirdiği provokasyonlar Ankara ile Atina arasındaki gerginliği tırmandırıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, SETA tarafından düzenlenen Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası" panelinde yaptığı uyarılar Yunanistan’ı panikletti.  Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı" derken, Atina'nın izlediği provokasyon politikasının da yavaş yavaş çöktüğünü ifade etti. Provokasyonlara verilen yanıtların Yunanistan'ı çileden çıkardığını ifade eden Çavuşoğlu, "Atina'nın propagandaları artık çöküyor. Yunanistan sahte fotoğraf ve bilgiler ile bize çamur atmaya kalkıştı. Biz de buna karşılık belgelerle yanıt verdik" dedi.

YUNAN BASINI GÖZDAĞI OLARAK YORUMLADI  

Bakan Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan'a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın" ifadelerini kullandı.  Yunan basını Bakan Çavuşoğlu'nun sözlerini sayfalarına taşıdı. Yunan gazetesi Proto Thema, "Tehdit mi ediliyoruz?" diye sordu. 

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarına yer veren gazete, Çavuşoğlu'nun kişisel olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı hedef aldığını söyledi. Yunan gazetesi Kathimerini ise Bakan Çavuşoğlu'nun gözdağını Yunanistan'ın karasuları meselesine yordu. Beraberinde Çavuşoğlu'nun ABD'ye de gözdağı verdiğinden bahsedildi.

Ta Nea gazetesi ise Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarını "Bizi tehdit ediyorlar" şeklinde yorumladı. 

 

Kaynak: Kathimerini, Proto Thema, Ta Nea
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...