Tgrt Haber

CHP adaylık için tarih verdi: 6’lı masanın adayı Şubat ayında belli oluyor

20 Ocak 2023 14:00 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 14:08
CHP adaylık için tarih verdi: 6’lı masanın adayı Şubat ayında belli oluyor
6,aday,seçim,cumhurbaşkanlığı,chp

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından gözler adaylara çevrildi. Cumhur İttifakı’nın adayı aylar öncesinden Erdoğan olarak duyulurken 6’lı masanın adayının ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya CHP’li Ünal Çeviköz tarih vererek cevap verdi.

Türkiye seçim atmosferine girdi. AK Parti Grup Toplantısı’nda seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözler 6’lı masaya çevrildi. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi liderlerinin yer aldığı masa 26 Ocak’ta 11’inci kez bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi noktasında ilk defa masa görüşme yapılacağı ifade edilirken CHP’li Ünal Çeviköz'den önemli bir açıklama geldi.

ÇEVİKÖZ: ADAY ŞUBAT AYI İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK

Çeviköz, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla beraber yabancı basına yönelik düzenlediği basın toplantısında, "Adayın ismi muhtemelen Şubat ayı içerisinde açıklanacak" ifadesini kullandı.

MASADAKİ İSİMLER KİM?

CHP ve Demokrat Parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verdiği, İYİ Parti’nin ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a sıcak baktığı siyasi kulislerde konuşuluyor. Masanın diğer bileşenleri ise, aday konusunda ortaya bir isim koymadığı bu isimler dışında, dışarıdan bir kişinin de aday yapılabileceği tartışmalar arasında.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil20 Ocak 2023 14:49

Kukla bir cumhurbaşkanı arıyorlar.

Sonraki Haber Yükleniyor...