Tgrt Haber

HDP tartışması ihale polemiğine dönüştü! İYİ Parti'den CHP'li Barış Yarkadaş'a sert tepki

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2022 22:57 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 00:12
HDP tartışması ihale polemiğine dönüştü! İYİ Parti'den CHP'li Barış Yarkadaş'a sert tepki
iyi parti,chp

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in HDP itirazı Millet İttifakı'nda çatlağa sebep olurken, CHP ile İYİ Parti arasındaki tartışmalara bir yenisi daha eklendi. CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş'ın "HDP'lilerin desteğiyle kazanılan büyükşehir belediyelerinde İYİ Partililere ihale veriliyor" şeklindeki iddiasına İYİ Parti'den sert tepki geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, "Millet İttifakı belediyelerinin başarılarına gölge düşüren bu sorumsuz ve hadsiz açıklamalarından ötürü Yarkadaş'ı esefle kınıyorum" dedi.

Millet İttifakı'nın ortaklarından CHP ile İYİ Parti arasındaki HDP polemiği büyüyor. Meral Akşener'in altılı masada HDP'yi kesin dille istemediğini belirtmesinin yankıları sürerken, bir tartışma daha gündeme geldi. CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş'ın ortaya attığı bir iddiaya İYİ Parti'den sert cevap geldi.

CHP'li Barış Yarkadaş, katıldığı bir televizyon programında CHP ve İYİ Parti arasındaki "HDP'ye bakanlık verilebilir" tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti tarafından CHP'ye yönelik eleştirilere tepki gösteren Yarkadaş, "İYİ Partililer, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediyelerinden ihale alıyorlar. Tek tek biliyorum, beni konuşturmasınlar" dedi.

İYİ PARTİ'DEN CHP'Lİ YARKADAŞ'A SERT TEPKİ

Barış Yarkadaş'ın bu açıklamalarına ise İYİ Parti cephesinden cevap geldi. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, Yarkadaş'ın iddialarına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Metin Ergun şu ifadeleri kullandı:

"Barış Yarkadaş, bir televizyon kanalında Millet İttifakı belediyelerini zan altında bırakan ve Millet İttifakı'na yön tayin etmeyi amaçlayan beyanatlarda bulunmuş ve haddini aşarak İYİ Partililerin Millet İttifakı belediyelerinden ihale aldıklarını iddia etmiştir. Yarkadaş; sadece İYİ Partililer değil, gerekli hukuki şartları taşıyan tüm tüzel ve özel kişiler, bütün belediyelerimizin ihalelerine katılabilir ve gereken şartlar sağlandığı takdirde de iş akdi yapabilirler."

"SORUMSUZ VE HADSİZ AÇIKLAMALARI KINIYORUM"

"Millet İttifakı belediyeleri Kamu İhale Yasası'na uygun olarak, şeffaf ve hesabı verilebilir süreçlerle hizmet alımlarını yapmaktadır. Belediyelerimizde atamalar ise liyakate göre yapılmakta ve Belediye başkanları kimi isterse onunla çalışma yetkisine sahiptirler" diyen Metun Ergun, tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Yarkadaş'ın Millet İttifakı belediyelerini zan altında bırakan ve Millet İttifakı'na kendince yön tayin etmeye çalışan bu açıklamaları, hem seçilmiş belediye başkanlarımızı, hem de Millet İttifakı'na oy veren milyonlarca vatandaşımızı incitmiştir.

Mevkidaşım Sn. Seyit Torun’un da Millet İttifakı belediye başkanlarını töhmet altında bırakan bu hadsiz beyanat için gereken açıklamayı yapacağına inanıyorum. Millet İttifakı'na terörü meşru görenlerle beraber yol yürümeyi dayatan ve Millet İttifakı belediyelerinin başarılarına gölge düşüren bu sorumsuz ve hadsiz açıklamalarından ötürü Sn. Yarkadaş'ı, esefle kınıyorum."

HDP tartışması ihale polemiğine dönüştü! İYİ Parti'den CHP'li Barış Yarkadaş'a sert tepki

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...