Tgrt Haber

CHP ittifakta ısrarcı! İstanbul'da İYİ Parti defteri kapanmadı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2023 09:00 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 09:19
CHP ittifakta ısrarcı! İstanbul'da İYİ Parti defteri kapanmadı 
CHP,seçim,yerel,İYİ Parti,ittifak

Mayıs ayındaki seçimlerden yenilgiyle ayrılan CHP hedefini yerel seçimlere planlamış durumda. Genel merkezciler ve değişimciler olarak ikiye ayrılan partide en büyük korku Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi ile aldığı başarının benzerini tekrardan yaşaması. Genel seçimlerdeki başarısızlığı bir nebze olsun üzerini örtmek için ittifaka yanaşmayan Akşener ile masaya oturmak için ısrarcı olacak. 

CHP'de seçimlerin ardından başlayan 'değişim' tartışmaları yerel seçim hazırlıklarıyla karışarak ilerlemeye devam ediyor. CHP’de değişimcilerin öncüsü olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İttifak şart" açıklaması ve parti sözcüsü Faik Öztrak'ın "Şehirlerde yapılacak olan iş birliklerine kapalı olmadığımızı ifade ettim. Bundan önceki örneklerinde gördüğümüz gibi, yüzde 25 ile alındığı seçimlerin olduğunu da unutmamak gerekir" sözleri CHP'nin ittifak kapılarını kapatmadığını gösterdi. 

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkan'ın haberine göre, CHP yönetimi Ötrak'ın açıklamalarını, "Muhalefetin bölünmüş olması sonrası Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı seçildiği 1994 yerel seçimlerini anımsatma" olarak yorumladı. 

CHP, İYİ PARTİ İLE İTTİFAKA SICAK BAKIYOR 

CHP içindeki değişimci grup da İYİ Parti ile yapılacak olan yerel seçimlerin önemine dikkat çekiyor. Akşener’in değerlendirmelerinin “öfkeyle” yapıldığını değerlendiren değişimciler, 'seçim zamanı yaklaştığında İstanbul’da bir ittifakın ortaya çıkabileceğini' düşünüyor.  

Bu durumun yerel seçim için CHP’de değişimin gündeme gelmesi gerektiğini söyleyen kaynaklar; "Değişim olmadan gidilecek bir seçimin riskine dikkat çekiyor. Partinin topyekûn bir değişimle kırgın seçmenini yeniden kazanması gerekiyor" fikrinde birleşiyor.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...