Tgrt Haber

CHP lideri Özel: En büyük problem mutfaktaki yangın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 14:50 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 15:01
Özgür Özel,CHP,Yerel seçim,Seçim

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. “En büyük problem, mutfaktaki yangın” diyen Özel, ekonomide alınan kararlar sonucu vatandaşların her geçen gün biraz daha fakirleştiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ;Emekli maaşlarına yapılan düzenlemeye dikkat çeken Özel, Türkiye'deki en büyük sorunun ekonomide yaşandığını söyledi.

En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilerek, 17 bin lira yapılması çağrısında bulunan Özel, partisinin Meclis’te bu yönde teklif vereceğini söyledi.

EMEKLİ MAAŞI TEPKİSİ

Özel’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

En büyük zorluğu da bugünlerde çokça dile getirmek zorundayız; emeklilerimiz çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyonu geçen sene için yüzde 64 olarak açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu, bakalım 1 yılda emeklinin çalışanın para ödediği örneğin dana eti, yüzde 143, tavuk eti yüzde 81, zeytinyağı yüzde 180, patlıcan yüzde 123 zamlanmış. Ve Türkiye İstatistik Kurumu hesap yapmış; enflasyon yüzde 64 demiş. Gerçek enflasyon yüzde 127.

CHP lideri Özel: En büyük problem mutfaktaki yangın

Ve TÜİK’in hesaplarına göre, memur emeklisine yüzde 49 zam yapıldı. En düşük emekli maaşına da yüzde 33 zam yapıldı. Tüm emeklilere sesleniyorum; bu ücreti kabul etmeyin. Bu hafta grubumuzun ilk talebi, en düşük emekli maaşının 17 bin lira olmasıdır. Buradan Devlet Bahçeli’ye de Erdoğan’a da sesleniyoruz. Ağzınıza bir dolamışsınız; dem, dem, dem. Milletin derdi; zam, zam, zam.

Türkiye’de milli gelir artarsa, refah artarsa ama bir tek emekliye yapılan artmazsa, işte bugünkü sefalet tablosu ortaya çıkar. Sorunun başladığı yer de bitirileceği yer de aynıdır.

31 MART ÇAĞRISI

Bu yoksulluğa rağmen kimse sakın sandığa küsmesin. Sandık, iktidara karne verme günüdür. 31 Mart’ta sandığa gidilir oy kullanılırsa, 31 Mart tarihinde bu iktidara bir sarı kart gösterilirse, emekliler, esnaflar, dar gelirliler açısından çok daha önemli gelişmelere açık bir hale gelir.

CHP lideri Özel: En büyük problem mutfaktaki yangın

Oyunuzu verin, gelelim memleketinizi Türkiye’nin en güzel illerinden biri yapalım. Orayı temiz, yeşil yapalım. Davetim üniversite öğrencilerine, liselilere, kadınlara, gençlere, plazalarda çalışan beyaz yakalılara…"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...