Tgrt Haber
07 Nisan 2024 13:58 - Güncelleme : 07 Nisan 2024 15:37

CHP lideri Özel, YSK önünde: Seçim iptali ve yeniden sayım talep ettik

CHP lideri Özgür Özel, Hatay'da AK Parti'nin adayına mazbata verilmesini bugün YSK binasının önüne gitti. Özel'in ses tellerinden operasyon geçirdiği öğrenilirken CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke açıklamalarda bulundu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Hatay'da kesin sonuçlar açıklanmadan AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'e mazbatanın verilmesini protesto etmek için bugün Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) binasının önüne gitti. CHP liderine MYK üyeleri de eşlik etti.

CHP liderinin dün akşam saatlerinden YSK önüne gideceğini duyurmasından sonra bina etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.  YSK'nin binasının bulunduğu Sıhhiye'deki parkın etrafı bariyerler ile kapatılırken bölgede çok sayıda polis erken saatlerden itibaren görev yapmaya başladı.

SES TELLERİNDEN OPERASYON GEÇİRDİ

CHP lideri Özgür Özel'in konuşma yapması beklenirken; ses tellerinden bir operasyon geçirdiği öğrenilen Özel'in açıklamalarda bulunmayacağı öğrenildi.

Özel'in yerine konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel acil bir operasyon gerçekleştirmek zorunda kaldığı için bugün konuşamıyor. Bugün kendisinin sözlerini Hatay halkına söylemek için buradayız.Hatay'da 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Ölü seçmenlerin nasıl oy kullandığının tespit edilmesini ve seçimin iptal edilmesini istiyoruz"

"HAKSIZCA VE HUKUKSUZCA MAZBARA VERİLMİŞTİR"

CHP lideri Özel dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hatay'ın sandıktaki iradesine günlerdir masa başı oyunlarla müdahale edilmektedir. Başvurularımız sonuçlanmadan ve YSK kararını açıklamadan siyasi baskılarla haksızca ve hukuksuzca mazbata verilmiştir.

Bizler yarın saat 15.00’te YSK önünde olacağız. Hatay'ın iradesine sahip çıkmak isteyen herkesi barışçıl ve anayasal hak arayışı için YSK önüne çağırıyorum"

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...