Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 17:00 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 17:06

CHP'den ihracı istenen Tanju Özcan'dan dikkat çeken savunma: Yeni 'sarı öküz' olmak istemiyorum

Kesin ihraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözlü savunma verdi. CHP Genel Merkezine eşi Meral Özcan ile birlikte gelen Bolu Belediye Başkanı, kendisine yönelik cinsiyetçi suçlamaları kabul etmedi. "Beni HDP istiyor, FETÖ’cü istiyor diye ihraç edeceklerini sanmıyorum" diyen Özcan, ihraç edilmesi halinde kararı yargıya taşıyacağını söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
CHP'den ihracı istenen Tanju Özcan'dan dikkat çeken savunma: Yeni 'sarı öküz' olmak istemiyorum
CHP,tanju özcan

"Kesin ihraç talebiyle" CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen, Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan, parti yönetimine sözlü savunma verdi.

“YENİ 'SARI ÖKÜZ' OLMAK İSTEMİYORUM"

Tanju Özcan, savunmasında “Beni HDP istiyor diye FETÖ’cü istiyor diye ihraç edeceklerini sanmıyorum şimdiye kadar sarı öküzleri verdik biz. Ben yeni sarı öküz olmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı. Kullandığı “Sarı öküz” ifadesi dikkat çeken Özcan açıklamalarının devamında ise “Hakkımda olumlu karar çıkmasını bekliyorum. Öyle ümit etmek istiyorum.” İfadelerine yer verdi.

VUKUAT ÜSTÜNE VUKUAT

Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan uzun süredir dikkat çeken çıkışlarıyla gündeme geliyordu. Sığınmacılara su tarifelerinde farklı fiyat uygulama kararı aldı, kendisini eleştiren belediye meclisi üyelerine toplantı sırasında çay fırlattı. Kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadeler kullandı.

https://twitter.com/tanjuozcanchp/status/1526962442495991810

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

Bu çıkışlarının ardından uyarı cezası almasına rağmen dikkat çeken çıkışlarını sürdüren Tanju Özcan'ın belediye meclisi toplantısında söz almak için el kaldıran AK Partili Hacer Çınar’a yönelik “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi? El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” sözleri bardağı taşıran son damla oldu.

KESİN İHRACI İSTENMİŞTİ

Özcan, "Parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları" nedeniyle Merkez Yönetim Kurulunun oy birliğiyle aldığı kararla kesin ihraç talebiyle YDK'ye sevk edildi. 18 Temmuz'da yazılı savunma yapan Bolu Belediye Başkanı, bu kez sözlü savunma yapmak için CHP Genel Merkezine geldi.

Eşi Meral Özcan ile birlikte gelen Özcan, Yüksek Disiplin Kurulu'na sözlü savunmada bulundu. Genel Merkez'den ayrılırken gazetecilere açıklama yaptı.

Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BEN CHP'NİN ÖZ EVLADIYIM”

“Ben 22 yaşında bu partiye davet üzerine değil kendim irademle ülkeme ne katabilirim diye katılanlardanım. Gel seni belediye başkanı yapalım milletvekili yapalım diye davetle gelenlerden değilim. Ben bu partinin öz evladıyım. Bir ceza verilirse yasal haklarımı mahkemede aramaya devam edeceğim.”

“CİNSİYETÇİ OLMADIM”

Kendisine yönelik yapılan cinsiyetçi eleştirileri ise reddeden Özcan, hiçbir zaman "cinsiyetçi" olmadığını söyledi:

“Sevgili eşim de bu yüzden gelmek istedi. Ben 5 başkan yardımcısından 3’ü kadın olan belediye başkanıyım. O gerekçe soyut gerekçe sinirle söylenmiş bir söz. O gerekçenin o olmadığını bilecek kadar siyasi tecrübeye sahip biriyim. Cinsiyetçi olmadım. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapan biri oldum.”

Yazılı ve sözlü savunması alınan Tanju Özcan ile ilgili kararın ise önümüzdeki açıklanması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...