Tgrt Haber
13 Haziran 2022 17:07 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 11:42

CHP, polise tokat olayına 'kabul edilemez' tepkisiyle yetindi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kadıköy'de terör örgütü PKK elebaşı lehine düzenlenen yürüyüşte HDP Milletvekili Saliha Aydemir'in polise yumruk atmasına tepki gösterdi. Polislerin kamu görevlisi olduğunun altını çizen Faik Öztrak, "Milletvekili ya da herhangi biri, kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Dış politikaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Öztrak, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin taleplerinin haklı olduğunu söyleyip, Yunanistan ile 12 ada meselesinde de hükümete destek verdiklerini dile getirdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
CHP, polise tokat olayına 'kabul edilemez' tepkisiyle yetindi
CHP,polis,tokat

Kadıköy'de aralarında HDP'li yöneticilerin de bulunduğu bir grup, PKK elebaşı lehine slogan atıp yürüyüş düzenlemek istedi. Güvenlik güçleri gruba müdahale ederken, HDP Milletvekili Salihe Aydeniz yaşanan arbede sırasında bir polise yumruk attı. Skandal olaya hükümetten tepki yağarken, bir tepki de muhalefetten geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, polise yumruk atılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi. MYK gündemine dair açıklamalarda bulunan Faik Öztrak, İstanbul Kadıköy'de gerçekleşen gösteriler esnasında HDP'li Saliha Aydemir'in polise yumruk atmasına tepki göstererek “Kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez” dedi.

"POLİSE YUMRUK ATILMASI KABUL EDİLEMEZ"

İstanbul Kadıköy'de gerçekleşen gösteriler esnasında HDP'li Saliha Aydemir'in polise yumruk atmasının İstanbul’da bir milletvekilinin polisimize yumruk attığı görüntüler kamuoyuna yansıdı. Polislerimiz kamu görevlisidir. Kendilerine verilen emre göre hareket eder. Bir sorun varsa, o sorun görev yapan polisle değil, ona emir verenlerdedir. Milletvekili ya da herhangi biri, kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez” dedi.

TÜRKİYE'NİN İSVEÇ VE FİNLANDİYA'DAN TALEPLERİ HAKLI

MYK gündeminde dış politikanın da ele alındığını söyleyen Öztrak, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğiyle ilgili müzakerelerde, ülkemizin bu iki ülkeden, terörle mücadele konusundaki taleplerinin haklılığının altını, bir defa daha çizelim. Ancak bunun yetmediğini, müzakere sürecinde konunun Türkiye’nin AB üyeliği çerçevesinde de ele alınması gerektiğini, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin savunma ve güvenlik yapılanmalarındaki yerinin, mutlaka masada olması gerektiğini söylemiştik. Buna ilave olarak, bu ay içerisinde Madrid’de NATO toplantısı yapılacak. Bu toplantıda NATO, önümüzdeki 10 yılda karşılaşacağı güvenlik sorunlarını tanımlayacak, bunlarla mücadele stratejisini belirleyecek. Buradan çıkacak Stratejik Konsept belgesinde, üye ülkeler arasında teröre karşı iş birliği mekanizmalarının, ülkemizin güvenlik endişelerini giderecek biçimde yer alması, mutlaka sağlanmalıdır” diye konuştu.

12 ADA KONUSUNDA HÜKÜMETE DESTEK

Yunanistan’ın adaları silahlandırmasına karşı hükumetin atacağı adımları destekleyeceklerini söyleyen Öztrak, “Yunanistan’ın, uluslararası antlaşmalara aykırı olarak silahlandırdığı adalarla ilgili açıklamaları ve gelişmeleri izliyoruz. Genel Başkanımızın, yıllardır dile getirdiği, son olarak 1 Haziran 2022 tarihli açıklamasında da belirttiği gibi, işgal edilen ve silahlandırılan adalarla ilgili hükümetin atacağı akılcı adımları destekleyeceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BEDELİNİ YARGIDA ÖDETECEĞİZ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Milletvekili Salihe Aydeniz'in Kadıköy'deki eylem sırasında bölgede görev yapan polis memuruna tokat atmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tepki gösterdi. Yapılan saldırıyı kalleşlik olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 şehidin ateşinin yüreğimizi yaktığı günde bölücü örgütün uzantılarının Kadıköy'de polisimize saldırmaları provokasyondan öne kalleşliktir, kanı bozukluktur. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde ödeteceğiz" ifadelerini kullandı.

POLİSE TOKAT ATAN VEKİLE SUÇ DUYURUSU

Kadıköy'de izinsiz yürüyüş yapmak isteyen ve eylemlerin durdurulmasına yönelik uyarıda bulunan görevli memurlara mukavemetle karşılık veren gruba müdahale eden polis, 70 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Valiliğinden konuyla yapılan açıklamada; Kadıköy'de izinsiz toplu yürüyüş yapan, aralarında HDP ve DBP milletvekillerinin de bulunduğu gruplara, eylemlerinin yasal olmadığı ihtar edilerek, gerekli uyarılarda bulunulduğu aktarıldı. Açıklamanın devamında şöyle denildi:

2911 sayılı yasaya aykırılık teşkil eden eylemlerin durdurulmasına yönelik uyarıları dikkate almayan, görevli memurlara mukavemetle karşılık vererek, toplu yürüyüşte ısrar eden ve taşkınlık yapan gruplara müdahale edilerek 70 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca grupları provoke ederek, görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...