Tgrt Haber

CHP'den 'seçim sonucu' açıklaması: Kesin olarak ikinci tura kaldı

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: TGRT Haber
15 May 2023 14:44 - Güncelleme : 15 May 2023 14:57
CHP'den 'seçim sonucu' açıklaması: Kesin olarak ikinci tura kaldı
seçim,Cumhurbaşkanı,CHP,Faik Öztrak,ikinci tur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, seçimlerin sonucuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlerin kesin olarak ikinci tura kaldığını belirten Öztrak, "15 gün boyunca hak, hukuk ve adaleti bu ülkeye getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

14 Mayıs Genel Seçimleri'nde sandıklar büyük oranda netleşti. Sandıkların yüzde 99.4'ü açılırken  Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan %49.4 oy aldı; Kemal Kılıçdaroğlu ise %45 oy aldı. Seçime Ata İttifakı adayı olarak katılan Sinan Oğan'ın oyları ise %5.2 bandında kaldı.

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, yurt içi oyların sayımı tamamlandı, yurt dışı oylarda yüzde 13'lük bir sayım sürüyor. Sonuçlara göre seçim ikinci tura kaldı... Seçim sonuçlarına ilişkin CHP cephesinden ilk açıklama ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözücü Faik Öztrak'tan geldi. Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Öztrak, Erdoğan'ın seçmenlerin güven oyunu alamadığına vurgu yaptı.

Öztrak'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

"Dün yapılan seçimler, Erdoğan’ın milletimizden güvenoyu alamadığını göstermiştir. Şu an itibariyle, Sandıkların tamamına yakını sayılmış yurt dışından gelen sandıklardan sadece 300 civarında sandık henüz sayılmamıştır. Bunlar da sonucu değiştirmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda sonuçlanacağı artık kesinleşmiştir. Dün sandığa gidip oy veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz. 

Katılım oranının yüzde 90’a yaklaşması demokrasimiz adına sevindiricidir. Ayrıca, sabaha kadar uyumadan sandıkları bekleyen ıslak imzalı tutanakları alan sandık kurulu üyelerimize okul bilişim sorumlularımıza, müşahitlerimize, avukatlarımıza ve tüm gönüllülerin çabaları her türlü takdirin üzerindedir. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

"15 GÜN BOYUNCA ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Dün akşam sabaha kadar gösterdikleri büyük fedakarlığı 28 Mayıs’ta da göstereceklerinden ve milletimizin tek bir oyunun bile heba olmamasını sağlayacaklarından eminiz.

Önümüzdeki 15 gün boyunca hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getirmek için elimizden geleni yapacağız. Millet İttifakı, ipi önde göğüsleyecek. Biz kazanacağız. Kazanan demokrasi olacak, kazanan Türkiye olacak"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...