Tgrt Haber

CHP'li vekilden terör kınama metnine destek: İmza atıyorum 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Aralık 2023 18:22 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 18:54
CHP'li vekilden terör kınama metnine destek: İmza atıyorum 
CHP,kınama,

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerle ilgili Meclis'teki ortak bildiriyi imzalamayan CHP lideri Özgür Özel, "İktidarla aynı a4 kağıdının üzerinde buluşup da onlara meşruiyet kazandırmayacağız" derken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise bildiriye açık destekte bulundu.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit bölgesinde 12 askerin şehit olmasının ardından Meclis'te AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin 'terör kınama' bildirisine CHP'nin imza atmamasının ardından çıkan tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özel'in bildiriye imza vermemesini sert dille eleştirirken, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Yüce Meclis'te partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesi utanç verici bir tutumdur" dedi. 

"AYNI KAĞITTA BULUŞMAYACAĞIZ"

Çelik'in bu çıkışının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den savunma geldi. Ortak bildiriye neden imza atmadıkları hakkında konuşan Özel, "Hataları yapan soruları cevaplamayan bir iktidarla aynı a4 kağıdının üzerinde buluşup da onlara meşruiyet kazandırmayacağız. Sorulara cevap versinler bizim üzerimize ne düşüyorsa yapalım" dedi. 

CHP'Lİ VEKİLDEN KINAMA METNİNE AÇIK DESTEK 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin imzaladığı, terör saldırısını kınayan bildiriye, "Elazığ Milletvekili olarak ben imza atıyorum." diyerek desteğini ifade etti.

Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin parti meselesi değil devlet meselesi olduğunu ve bunu her fırsatta gündeme getirdiğini dile getirdi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
muzaffer24 Aralık 2023 19:54

Sayın Gürsel Erola gönülden katılıyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...