Tgrt Haber

CHP'nin aday tanıtım toplantısı neden ertelendi? 'Önseçim ve anket yapılacak'

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 09:15 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 09:41
CHP,Yerel seçim,Seçim

Yerel seçimlere çok az bir süre kala adaylarını duyurmayı planlayan CHP, aday tanıtım toplantısını erteledi. Çok kritik yerlerde adayların belirlenmesi için biraz daha süre gerektiğini aktaran parti kaynakları, Hatay için ise anket yapılacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde yerel seçim mesaisi devam ederken dün beklenmedik bir gelişme yaşandı. CHP'nin bugün yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısı 12 Şubat’ta yapılacağı bildirilirken aday tanıtım toplantısının ise 18 Şubat’a ertelendiği duyuruldu.

Toplantı tarihinin değiştirilmesinin gerekçesi olarak ise CHP lideri Özgür Özel’in programları gösterilirken parti kaynaklarında dikkat çeken bir açıklama geldi. Cumhuriyet'in haberine göre; İstanbul’da ilçelerin tamamlanacağını ve Ankara’da Çankaya adayının belli olacağını aktaran parti kurmayları; çok kritik yerlerde değerlendirmeler için biraz daha süre gerektiğinin altını çizdi.

'CHP'NİN ADAY BELİRLEME SÜRECİ TİTİZLİKLE İLERLİYOR'

CHP'nin her adayın belirlenme sürecinde çok titiz bir çalışma yürüttüğünün aktaran parti kurmayları; bu nedenle aday açıklamasının pazartesi toplu bir şekilde yapılması daha doğru olacağını bildirdi. Kurmaylar; CHP’nin pazartesiden sonra aday belirlemek için bir başka parti meclisi toplantısı daha yapabileceğini de bildirdi.

HATAY'DA ANKET YAPILMASI BEKLENİYOR...

Öte yandan toplantıların ertelenmesinin bir diğer nedeninin ise seçmenlerin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a gösterdiği tepkilerden kaynaklı olduğu iddia ediliyor. Savaş’ın son olarak adaylıktan çekilmeyeceğini söylemesine karşın hafta sonunda bölgede tekrar geniş kapsamlı bir anket yapılması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...