Tgrt Haber

Mansur Yavaş'ı rahatsız eden hamle: Kılıçdaroğlu-Akşener ayrışması belediye meclisine sıçradı

05 Mart 2023 13:12 - Güncelleme : 05 Mart 2023 14:40
Mansur Yavaş'ı rahatsız eden hamle: Kılıçdaroğlu-Akşener ayrışması belediye meclisine sıçradı
Mansur Yavaş,Kemal Kılıçdaroğlu,Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılması sonrası Millet İttifakı'nda yaşanan kriz belediye meclislerine de sıçradı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçen CHP'li üyeler, yaşanan 'aday' krizinin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine istifa etti. İstifalardan habersiz olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ise kendisini zor durumda bırakan bu hamleden rahatsız olduğu öğrenildi.

Altılı Masa'nın 2 Mart'ta gerçekleştirdiği toplantıda 5 partinin cumhurbaşkanı adayı olarak 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu sunması ittifakta krize yol açtı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını reddedip 'kazanacak aday' vurgusuyla masadan ayrıldığını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yaptı. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda birlik beraberlik vurgusu yapıp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlılıklarını ilan etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YAPTIRIM

İki parti arasında yaşanan ayrışma, hem TBMM'de hem de belediye meclislerinde adeta düelloya dönüştü. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti'ye grup kurması için verdiği üyeleri geri çektirdi. Kılıçdaroğlu'ndan talimat alan üyeler, Mansur Yavaş'a haber vermeden istifa etti.

Daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yapılması planlanan görüşme öncesinde CHP Genel Merkezi, “Büyükşehir Belediye Başkanlarımız bu görüşmede 'iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler” açıklaması yaptı.

"MANSUR YAVAŞ'I ZOR DURUMDA BIRAKTI"

Bu iki durumun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cephesinde rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi.

Habertürk’ün haberine göre; yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapan bir Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilisi, “Başından beri açıklamalarımız ve duruşumuz net olmasına rağmentakınılan bu tavır güven sorununu ortaya koyuyor. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmeden önce bilgi verilmesine ve onay alınmasına rağmen yapılan bu açıklamanın ‘gitmeyin’ anlamına geldiği ve görüşmenin iptal edilmek istendiği muhakkaktır. Yine Başkanımızın bilgisi dışında meclis üyesinin istifa ettirilmesi de Sayın Mansur Yavaş’ı kent yönetiminde zor durumda bırakan bir hamledir. Bilgimiz dışında yapılan bu hamleler ve açıklamalar artık Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine zarar verecek boyuta ulaştı. Buradaki amacın bir araya gelinmesi ve ülkemiz için olumlu bir girişimde bulunulması iken takınılan bu tavrı anlamakta güçlük çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş'ı rahatsız eden hamle: Kılıçdaroğlu-Akşener ayrışması belediye meclisine sıçradı

PLANLANAN ZİYARET İPTAL

Meral Akşener’in 'ateşten gömlek' vurgulu adaylık çağrısına olumlu cevap vermeyen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın, İYİ Parti liderini Ankara'da ziyaret etmesi bekleniyordu. Ancak dün yaşanan gelişmeler sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’dan “Ne bizim böyle bir talebimiz olmuştur, ne de kıymetli belediye başkanlarının bizden böyle bir talebi olmuştur” açıklaması geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...