Tgrt Haber

CHP'nin kalesi tehlikede! Komünist Başkan Maçoğlu Kadıköy'deki son anketi açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Şubat 2024 11:50 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 11:50
CHP'nin kalesi tehlikede! Komünist Başkan Maçoğlu Kadıköy'deki son anketi açıkladı
Fatih Mehmet Maçoğlu,Kadıköy,yerel seçim

Türkiye Komünist Partisi'nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, son yapılan anket sonuçlarını açıkladı. Maçoğlu, CHP ile arasındaki oy farkını canlı yayında paylaştı.

İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi olarak bilinen ilçelerden Kadıköy'de 31 Mart seçimleri öncesi yarış kızıştı. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) de güçlü bir aday çıkararak CHP'li Mesut Kösedağı'na rakip oldu.

Tunceli'nin 'Komünist Başkan'ı olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu, TKP'nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı oldu. Bölgede yoğun şekilde çalışmalarını yürüten Maçoğlu, seçimlere iddialı hazırlanıyor.

Fatih Mehmet Maçoğlu, dün akşam TV100'de katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anket sonuçlarını paylaşan Maçoğlu, Kadıköy'deki oy oranını açıkladı. Maçoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu ülkede yaşıyoruz, bu ülkenin 922 ilçesi, 81 ili, 386 beldesi ve 1389 belediyesi var. Biz sosyalistler olarak kırsal, kent ve büyük kentlerle ilgili programlarımız var ve yönetebileceğimize inanıyoruz.

Anketler yapıldı anketler sonrasında en yüksek kabul görme Kadıköy, sonra Bakırköy çıktı. Yüzde 65 kabul görme çıktı.

"HER KESİMDEN OY ALIYORUZ"

Aslında biz her taraftan oy alıyoruz şunu görün. Kendisini 'Ben MHP'liyim, ben geçmişte hep MHP'ye verdim ülkücüyüm. Ben AK Parti'liyim, AK Parti'ye verdim ancak bu dönem size vereceğim' diyenlerin sayısı çok yüksek.

"CHP İLE ARAMIZDA 1-2 PUAN FARK VAR"

Ben 50 yıldır CHP'liyim diyenlerin, bu dönem değiştireceğiz diyenlerin sayısı da çok yüksek. Emin olun şu anda bizimle CHP'nin oy potansiyelimiz yüzde 30'un üstünde. İkimiz de yüzde 30’un üzerindeyiz. CHP ile bizim aramızda 1-2 puan var, onu da söyleyeyim. Kimin önde olduğunu söylemem ama yüzde 1-2 puan fark var."

CHP'nin kalesi tehlikede! Komünist Başkan Maçoğlu Kadıköy'deki son anketi açıkladı - 1. Resim

2019 KADIKÖY SEÇİM SONUÇLARI

2019 yılındaki yerel seçimlerde CHP'nin adayı Şerdil Dara Odabaşı, yüzde 65,99 oy oranıyla Kadıköy Belediye Başkanı seçildi. AK Parti yüzde 19,54, İYİ Parti ise yüzde 12,66 oy aldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...