Tgrt Haber

Cumhur İttifakı'nda seçim çalışmaları: Hedef kıl payı kaybedilen illeri kazanmak

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2023 09:59 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 10:23
Cumhur İttifakı'nda seçim çalışmaları: Hedef kıl payı kaybedilen illeri kazanmak
yerel seçim,AK Parti,MHP

Cumhur İttifakı'nın yerel seçim işbirliği çalışmalarında sona gelindi. AK Parti ve MHP heyetlerinin bu hafta 9’uncu kez bir araya gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin geçen haftaki görüşmesinin ardından yaptıkları protokol metni üzerinde kazanacak adaylar için özel bir çalışma yürütülecek.

Yerel seçimlerde iş birliğinin boyutlarını belirlemek amacıyla oluşturulan AK Parti ve MHP heyetlerinin, bu hafta 9’uncu kez bir araya gelmesi bekleniyor.

Heyetler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen haftaki görüşmesinin ardından yaptıkları protokol metni üzerinden özel bir çalışma yürütecek.

KÜÇÜK FARKLARLA KAYBEDİLEN İLLERE ÖZEL ÇALIŞMA

Heyet üyeleri başkent başta olmak üzere 31 Büyükşehir ile Edirne'den Kars'a il ve ilçeler hatta beldeler bazında kapsamlı bir çalışma hazırladı. 

2019'da az bir farkla kaybedilen illerde aynı sorunun yaşanmaması için titiz bir çalışma yürütülüyor.

Adana ve Osmaniye haricindeki deprem illerinde AK Parti'nin aday çıkartacağı öğrenildi.

2019'daki yerel seçimlerde, MHP 27 büyükşehir ve 17 ilde AK Parti lehine aday göstermemişti. AK Parti de 3 büyükşehir ve 4 ilde MHP lehine aday çıkarmamıştı.

Cumhur İttifakı'nda seçim çalışmaları: Hedef kıl payı kaybedilen illeri kazanmak

KOMİSYON, ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Yerel seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti aday belirlemede aday başvurusu, temayül yoklamaları ve anketlerin ardından dördüncü aşamaya geçti. 

Temayül ve anketlerden çıkan isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki komisyon tarafından değerlendirilecek.

Komisyonda Seçim işleri, Yerel Yönetimler, Teşkilat ve Medya Tanıtım Başkanlığı ile kadın kolları ve gençlik kolları yer alacak.

Belirlenen adaylar, yıl bitmeden gruplar halinde açıklanmaya başlanacak.

ADAYLAR KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli geçen hafta Beştepe’deki görüşmesinde özellikle Ankara ve İstanbul adayları üzerine yoğunlaşılmıştı.

İki lider aday gösterilecek kişilerin her iki partide de karşılığının olup olmadığını ele almıştı.

ÇÖP ANKETLERE İTİBAR ETMEYİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Türkiye'nin hiçbir yerinde herhangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadıklarını belirtti. 

Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Biz, henüz AK Parti olarak Türkiye'nin hiçbir yerinde herhangi bir belediye başkanlığı için isim vererek anket yapmadık. AK Parti adını kullanarak açık operasyon ve manipülasyon yapan kişilere ve çöp anketlere itibar edilmemesi dileğiyle kamuoyunun bilgisine sunulur" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...