Tgrt Haber

Son dakika! Dünyanın gözü Semerkant'ta: Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesinde 'Ruble' sürprizi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
16 Eylül 2022 16:44 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 07:10
Son dakika! Dünyanın gözü Semerkant'ta: Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesinde 'Ruble' sürprizi
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Putin

Son dakika haberi: Şanghay İş Birliği Örgütü Zirvesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme sona erdi. İki lider arasında 40 dakika sürerken görüşmede 4 kritik konunun ele alındı. Putin, tahıl anlaşmasının imzalanmasında çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken Türkiye'nin Rus doğalgazı için ödemelerinin yüzde 25'inin Ruble ile yapacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde bir araya geldi. İki lider arasında baş başa gerçekleştirilen kritik görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

4 ÖNEMLİ KONU GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin arasındaki görüşmede masada 4 önemli konu ele alındı. İki liderin görüşmede ilk olarak tahıl koridoru konusunu görüştü. Bunun yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalar ile Suriye'deki son gelişmeler ve doğalgazla ilgili meseleler de ele alındı.

Son dakika! Dünyanın gözü Semerkant'ta: Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesinde 'Ruble' sürprizi

SAVAŞIN 200. GÜNÜNDE 3. GÖRÜŞME

Öte yandan Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın 200. günü geride kalırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin 3. kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Savaş sürerken ilk temas Tahran'da sağlanmış, ikinci temas ise Soçi'deki 4 saatlik görüşme olmuştu.

PUTİN'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Rusya Devlet Başkanı Putin, tahıl anlaşmasının imzalanması çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Akkuyu Nükleer Santrali'nin önümüzdeki yıl faaliyete geçmesini umduğunu ifade eden Putin, "Türkiye, Rusya'dan doğal gaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldi, TürkAkım sorunsuz bir şekilde çalışıyor" diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin Rus doğalgazı için ödemelerinin yüzde 25'ini Ruble ile yapacağı öğrenildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...