Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı diplomasisi! Liderlerle görüştü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
09 Nisan 2024 15:27 - Güncelleme : 09 Nisan 2024 16:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı diplomasisi! Liderlerle görüştü

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Aliyev'in bayramını tebrik eden Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile de görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı öncesi İslam ülkelerinin liderleriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GARDAŞ'A BAYRAM TEBRİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin yanında bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev’in Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı diplomasisi! Liderlerle görüştü - 1. Resim

PAKİSTAN LİDERİNE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Pakistan ikili ilişkileri ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Pakistan’da son dönemde yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi; ülkenin bu zorlu dönemi devlet tecrübesiyle aşacağına inandığını belirtti. 

Liderler görüşmede karşılıklı olarak birbirlerinin Ramazan Bayramı’nı da tebrik ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı diplomasisi! Liderlerle görüştü - 2. Resim

UMMAN SULTANI İLE 'GAZZE' GÖRÜŞMESİ

Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile de telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye ile Umman ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının durdurulması ve bölgeye acil insani yardımların istenilen ölçüde gönderilmesi için gayretlerin artarak devam etmesi gerektiğini, İslam dünyasının bu konuda birlik içinde adımlar atmasının önemli olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Umman Sultanı görüşmede birbirlerinin Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...