Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile yüz yüze görüşecek

21 Mart 2022 20:33 - Güncelleme : 21 Mart 2022 21:06
Olağanüstü nitelikli zirve toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasındaki gelişmeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze görüşeceğini açıkladı.

Olağanüstü nitelikli zirve toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasındaki gelişmeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirecek.

RUSYA'NIN UKRAYNA SALDIRISI ELE ALINACAK

NATO Liderler Zirvesi, 30 müttefik ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getirecek. Zirve toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Olağanüstü nitelikli zirve toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasındaki gelişmeler ele alınacak. Son olarak 16 Mart'ta yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda ittifakın Avrupa'nın doğusundaki uzun vadeli konumlanması görüşülmüştü.

ZİRVEDE SICAK BAŞLIKLAR KONUŞULACAK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirveyi duyurduğu açıklamasında, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sonuçlarını, Ukrayna'ya güçlü desteğimizi ve güvenliğimizdeki yeni gerçeklik karşısında NATO'nun caydırıcılık ve savunmasının daha da güçlendirilmesini ele alacağız." ifadesini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...