Tgrt Haber
01 Ekim 2022 15:36 - Güncelleme : 01 Ekim 2022 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan meclise geldiğinde CHP ve HDP ayağa kalkmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 27. Dönem 6. Yasama yılı açılışı için genel kurula giriş yaptığı sırada Ak Parti, MHP ve İYİ Parti grupları ayağa kalkarken HDP ve CHP ayağa kalkmadı.

recep tayyip erdoğan,meclis,chp,hdp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldiğinde Meclis Başkanvekili Celal Adam tarafından törenle karşılandı. Tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki bakanlarla beraber Genel Kurul Salonu'na geçiş yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meclise geldiğinde CHP ve HDP ayağa kalkmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na giriş yaptığı sırada ise AK Parti, MHP ve İYİ Parti grupları ayağa kalkarken CHP ile HDP ayağa kalkmamayı tercih etti. Milletvekilleri, Erdoğan'ı saygı gereği ayakta karşılarken HDP ve CHP'li vekiller İstiklal Marşı anonsu gelene kadar yerlerinden kalkmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meclise geldiğinde CHP ve HDP ayağa kalkmadı

Öte yandan CHP daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na girdiğinde ayağa kalkmamıştı, yeni yasama yılının açılışında da bu hareketlerini yenilemiş oldular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kemal Bayram 2 Ekim 2022 10:57

Cumhurbaşkanı yönetimin ana faktörü olduğundan dolayı ve halkın yüzde 52 oy çoğunluğu ile seçilmiş olmasını CHP ve HDP cumhurbaşkanı meclise girişine ayağa kalkmamakla Sayın Tayyip Erdoğan'a karşı saygısızlık olmadı aynı zamanda meclise ve onu Seçen halka karşı saygısızlık sergilemişler. Dolayısıyla böylesi büyük bir saygısızlığın sonuçlarını düşünemeyen CHP Türkiye'nin Partisi olamayacağı gibi halkın güçlü teveccühüne hiçbir zaman sahip olamayacaktır.

Sonraki Haber Yükleniyor...