Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimat verdi! Başarısız teşkilatlara neşter geliyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
04 Temmuz 2023 15:32 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 15:52
Seçim,Recep Tayyip Erdoğan,İstanbul,AK Parti

AK Parti yerel seçimler için kolları şimdiden sıvadı. Başarısız teşkilatlar mercek altına alındı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan belirgin oy düşüşü yaşanan bölgelere neşter vuracak. Yola yeni ekiplerle devam edilecek. İşte AK Parti'nin yerel seçim planının ayrıntıları. 

AK Parti Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için kolları sıvadı. Tek tek seçim sonuçları analiz edilecek, başarısız teşkilatlara neşter vurulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından parti teşkilatlarına yerel seçimler için şimdiden çalışmaya başlayın talimatı vermişti. Bu kapsamda 81 şehirden seçim sonuçlarına ilişkin ayrıntılı rapor istendi yapılan hatalar, eksiklikler, milletvekili adaylarının performansı ayrıntılı biçimde masaya yatırıldı. Hangi alanlarda seçmenin itirazları, şikayetleri olduğuna bakıldı. 

YÜZDE 7 OY KAYBINI TELAFİ 

Raporlara göre, büyükşehirlerdeki oy kaybında en fazla ‘ekonomik sebepler etkili oldu. Anadolu şehirlerinde ise hem ekonomik sebepler hem de milletvekili aday listelerine yönelik tepkiler oy kaybına yol açtı. Bu nedenlerle AK Parti'nin yüzde 7 civarında bir oy kaybına uğradığı tespiti yapıldı. Ayrıca bazı milletvekili adaylarının ‘performansının düşük kaldığına’ yönelik görüşler de raporda yer aldı.

BAŞARISIZ TEŞKİLATLAR HEDEFTE 

Bu kapsamda AK Parti, yerel seçimlere yönelik hazırlıklar için düğmeye bastı.  Takvimde ilk sırada ‘başarısız teşkilatlara’ neşter vurulması yer alıyor. Kulislerde ilerleyen süreçte bazı il ve ilçe yöneticilerinin istifa ettirilerek, seçim öncesi yerlerine yeni görevlendirmeler yapılacağı konuşuluyor. İkinci sırada ‘toplum katmanlarının beklentilerinin karşılanmasına’ yönelik hazırlıklar yer alacak.

ANKARA VE İSTANBUL İÇİN AYRI HAZIRLIK

AK Parti’nin seçim beyannamesinde büyükşehirlerdeki memurlara kira yardımına benzer bir destek verilmesi vaadi bulunuyordu. Buna göre, büyükşehirlerde yaşayan memurların fahiş kira artışlarının olumsuz etkilerinden korunması için adımlar atılacak.  Ankara ve İstanbul içinse ayrı hazırlıklar söz konusu.  Özellikle İstanbul’da AK Parti’nin kaleleri sayılabilecek bazı ilçelerde ortaya çıkan oy düşüşü konusunda detaylı bir çalışma yapılıyor.

CHP’NİN ELİNDEKİ İLLERE ÖZEL HAMLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da İstanbul’un 39 ilçesi ile ilgili ayrı ayrı rapor istediği ifade ediliyor. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere CHP’nin elindeki 11 büyükşehir belediyesinin kazanılması için kampanya sürecinde ‘özel hamleler’ yapılacak. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...