Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz çağrısı: Tüm vatandaşlarımızı Saraçhane'ye bekliyorum

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
14 Temmuz 2022 18:17 - Güncelleme : 14 Temmuz 2022 23:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz çağrısı: Tüm vatandaşlarımızı Saraçhane'ye bekliyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan,15 Temmuz

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde İstanbul Saraçhane Meydanı'nda etkinlik düzenlenecek. Saat 17.30'da başlayacak program öncesi vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şanlı mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi yad edeceğimiz buluşmamıza tüm vatandaşlarımı davet ediyorum" diyerek çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün vatandaşları, yarın İstanbul Saraçhane Meydanı'nda saat 17.30'da düzenlenecek 15 Temmuz programına davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Darbe girişiminden büyük bir destana tebdil ettiğimiz, vatanımıza uzanan habis elleri boşa çıkardığımız 15 Temmuz'un yıl dönümünde İstanbul Saraçhane Meydanı'nda olacağız. Şanlı mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi yad edeceğimiz buluşmamıza tüm vatandaşlarımı davet ediyorum" ifadesini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1547596789116653571

"İSTANBUL'DAKİ KARDEŞLERİMİZİ BEKLİYORUZ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Saraçhane Parkı’nda açıklama yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "15 Temmuz’da işgal edilmek istenen Türkiye’ye karşı tüm kesimlerin, tüm insanlarımızın canlarını siper ederek yaptıkları direnişi yeniden devam ettirerek o anlama sahip çıkmak demektir. Bu çağrıya ses vererek tüm İstanbul’daki kardeşlerimizi Türk bayraklarımızı alarak yarın bu meydana davet ediyoruz" dedi.

"15 TEMMUZ'UN ANILMASI ÇOK ÖNEMLİ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe şöyle konuştu:

"Öncelikle İletişim Başkanlığımıza, İstanbul Valiliğimize ve 15 Temmuz hain darbesi olduğu günden itibaren bu meydanda geleneksel hale getiren, anma programını düzenleyen Fatih Belediye başkanına da teşekkür ediyorum. Toplumlar, milletler bugünlerini dünleriyle yaşarlar. Kimliğin, karakterin, kişiliğin oluşmasında geçmişte olan hadiselerin hatırlanması çok önemlidir. Bu anlamda 15 Temmuz’un hem anılması hem anlamlandırılması, millet olarak kimliğimizin ve karakterimizin oluşmasında çok önemlidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz çağrısı: Tüm vatandaşlarımızı Saraçhane'ye bekliyorum

Hep beraber 15 Temmuz’da ne olduğunu gördük ve yaşadık. Hep beraber burada bugüne kadar bu meydanda belediyemizin çağrısına kulak vererek bu anmada yer alacağız. Burada yer almak demek demokrasiye sahip çıkmak demektir. Burada yer almak demek Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşlarımızın milli iradeye olan saygısını temsil etmek demektir. 15 Temmuz’da işgal edilmek istenen Türkiye’ye karşı tüm kesimlerin, tüm insanlarımızın canlarını siper ederek yaptıkları direnişi yeniden devam ettirerek o anlama sahip çıkmak demektir. Bu çağrıya ses vererek tüm İstanbul’daki kardeşlerimizi Türk bayraklarımızı alarak yarın bu meydana davet ediyoruz."

BAHÇELİ DE KATILACAK

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 15 Temmuz 2022 Cuma günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6'ncı yıl dönümü törenlerine katılacaklardır" denildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz çağrısı: Tüm vatandaşlarımızı Saraçhane'ye bekliyorum

Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...