Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 19:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan diplomasisi: Türkiye ilave göç yükünü kaldıramaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Jonhson ve AB Konseyi Başkanı Michel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Afganistan'daki gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. AB Konseyi Başkanı Michel ile yaptığı görüşmede Erdoğan, Türkiye’nin ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan diplomasisi: Türkiye ilave göç yükünü kaldıramaz
Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanı,İngiltere,AB,Koronavirüs,Afganistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve AB Konseyi Başkanı Michel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Kral Başbakanı Boris Johnson ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye’nin Afganistan’da mevcut önceliğinin vatandaşlarının tahliyesi olduğunu belirterek, Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlama sorumluluğunu uygun şartların oluşması halinde devam ettirebileceklerini söyledi.

Afganistan ve İran’da gerekli tedbirler alınmazsa yeni göç dalgasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afgan düzensiz göçü, krize dönüşmeden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere herkesin samimi bir şekilde elini taşın altına koyması ve uluslararası toplumun bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

"TÜRKİYE İLAVE BİR GÖÇ YÜKÜNÜ KALDIRAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile yaptığı görüşmede ise AB’nin Dijital Koronavirüs Sertifikasına, Türkiye’yi dahil etme kararından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel'le görüşmesinde halihazırda 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...