Tgrt Haber
12 Ekim 2021 14:47

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan önerisi: Başkanlığa talibiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan konulu "G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi"nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin göç tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ancak yeni bir göç yükünü kaldıramayacağını vurguladı. Afganistan'da istikrarın sağlanması için çalışma grubu kurulmasını öneren Erdoğan, "Türkiye olarak bu grubun başkanlığına talibiz" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan önerisi: Başkanlığa talibiz
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,g20,afganistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yoluyla Afganistan konulu "G20 Olağanüstü Liderler Zirvesi"ne katıldı.

Kritik zirveye Vahdettin Köşkü'nden katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, göç meselesi ve Afganistan'daki istikrarın sağlanması konusunda önemli açıklamalarda buludu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Kabil Havalimanı'nda terör saldırısında ve Kabil'de yaşanan eylemlerde görüldüğü gibi terör tehdidi halen sürmektedir. Taliban'ı kapsayıcı bir yönetim kurmaya doğru yönlendirmeliyiz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan önerisi: Başkanlığa talibiz

"TÜRKİYE YENİ BİR GÖÇ YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZ"

Afganistan'da yeni bir siyasi ve jeopotilik hakikat ile karşı karşıyayız. Afganistan'da güvenlik ve istikrarın bir an önce sağlanması sadece bölgesel değil uluslararası ölçekte de kritik önemdedir. Uluslararası toplumun Afgan halkına sırtını dönme, bu ülkeyi kendi kaderine terk etme lüksü yoktur. Afgan halkı ile güçlü bir dayanışma sergilememiz gerekiyor.

Yaklaşık 5 milyon yabancıya ev sahipliği yapan ülkemiz Afganistan kaynaklı yeni bir göç yükünü taşıyamaz. Türkiye'nin Güney ve Doğu sınırlarından maruz kalacağı göç baskısından Avrupa ülkelerinin de etkilenmesi kaçınılmazdır.

"BAŞKANLIĞA TALİBİZ"

G20 bünyesinde bir çalışma grubu oluşturulmasını öneriyorum. Türkiye olarak bu grubun başkanlığına da talibiz. Afganistan'da güvenlik ve istikrarın bir an önce sağlanması sadece bölgesel değil düzeyde uluslararası ölçekte de kritik önemdedir. Uluslararası toplumun Afgan halkına sırtını dönme, bu ülkeyi kendi kaderine terk etme lüksü yoktur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...