Tgrt Haber
17 Ocak 2022 19:05

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'a FETÖ mesajı

Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Rama ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının ardından Arnavutluk Meclisi'nde konuştu. FETÖ'nün Arnavutluk'ta faaliyet göstermesine yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçek dost hakikatleri dile getirmekten çekinmeyendir. Bu yapı ihanet çetesidir” dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'a FETÖ mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Edi Rama,Arnavutluk,Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan FETÖ'nün halen Arnavutluk'ta faaliyet gösterbilmesine yönelik eleştirilerde bulundu. Terör örgütünün iki ülke ilişkilerine zarar verdiğini dile getirdi.

RAMA'DAN DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Arnavutluk Başbakanı Rama'nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Bizim için önemli bir gün. Yeni yapılan binalar depremin büyük bir güçle sarmış olduğu bölgede 522 aile artık eski şartlarına göre daha güzel şartlarda yaşıyorlar. Bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum. Depremin ilk dakikalarından itibaren yanımızda oldu. Sözünü tuttu. Bu ilk değil tabii ki.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar da şöyle:

- Az önce 7 anlaşmayı imzaladılar. Gerek Arnavutluk gerek Türkiye için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Arnavut halkına şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum. Arnavut halkı bizi kendi evimizde hissettirdi. 

- 2019 yılında meydana gelen bu depremde sizin acınızı hissettik. Gerçek dost, çağrılmadan gidendir dedik ve hareket geçtik. Çok yoğun gayret sarfettik. Biz değerli dostum Edi Rama ile sık sık görüştük. Bu 522 konutu 13 ay gibi rekor bir sürede tamamladık.

- İnşallah Arnavutluk'taki müşterek kültürel miraslar noktasında da özellikle başta TİKA olmak üzere destek çalışmalarımızı sürdürebiliriz. Restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan Ethem Bey Camii'ni açacağız.

FETÖ İLE MÜCADELE

- Görüşmelerimizde FETÖ ile mücadeleyi de değerlendirdik. Bu örgüt demokrasimizi hedef alan başarısız bir darbe girişiminde bulundu. Bu terör eylemi sırasında 251 vatandaşımızı şehit ettiler. Elinde masumların kanı olan bu örgüt, sadece Türkiye'de değil faaliyet gösterdiği her ülkede tehdit oluşturuyor.

- Dost ve kardeş ülke Arnavutluk’ta FETÖ’nün hala faaliyet alanı bulabilmesi bizi derinden yaralıyor.

- Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına karşı daha somut, kararlı, hızlı adımlar atılması samimi beklentimizdir.

AB İLE İLİŞKİLER

- AB'nin yaklaşım tarzından öte NATO'nun tavrı önemli. AB'nin oyalama taktiği devam ediyor. NATO'nun güçlü bir üyesiyiz. NATO'nun adımlarına göre hareket edeceğiz. NATO'nun onurlu, güçlü bir üyesiyiz. NATO ile ilgili atılacak adımlarla ilgili bizler bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

ARNAVUTLUK YATIRIMLARI

- Kardeşlik hukuk içinde öyle ilişkiler olur ki bu kardeşlik hukukuna dayalıdır. Öyle işler olur ki de borçlar hukukuna dayalıdır. Bu deprem konutları kardeşlik hukukuna dayalıdır. Buralarda herhangi bir şey aramaya gerek yok. Bunun sorgulanması da yapılmaz.

BU YAPI İHANET ÇETESİDİR

Arnavutluk meclisinde yaptığı konuşmasında, "Türkiye ile Arnavutluk el ele verdiğinde Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz sıkıntı, ulaşamayacağımız hedef kalmaz. Balkanlar’da kalıcı barışın tesisi, Türk dış politikasının öncelikleri arasındadır” diyen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ terör örgütünün mensuplarının Türkiye’deki darbe teşebbüsünden 5 yıl sonra bile Arnavutluk’ta birçok sektörde mevcudiyetini devam ettirdiğini belirterek, “Gerçek dost hakikatleri dile getirmekten çekinmeyendir. Bu yapı ihanet çetesidir” dedi.

522 KONUTU BUGÜN TESLİM ETTİK

 

Meclis'teki konuşmasınından ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ethem Bey Camii'nin Açılış Törenine katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Aramızdaki kardeşliğin nişanesi olan eserleri, projeleri hizmete açmanın sevincini paylaşıyoruz. Bu sabah Türkiye tarafından Laç'ta inşa edilen deprem konutlarının teslimini gerçekleştirdik. 522 konutun bugün tesliminden milletim adına iftihar duydum. O dönemde Başbakan Edi Rama kardeşimle sürekli irtibat halinde olduk.

NAMAZGAH CAMİİ'Nİ DE BİTİRECEĞİZ

Türkiye ve Arnavutluk'un ortak tarihi ve kültürel mirası olan Ethem Bey Camii, aynı zamanda Tiran'ın mücevheridir. Ramazan ayına kadar Namazgah Camii'ni de bitireceğiz. Balkanlar'da, Türkiye ve Arnavutluk'un üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselenin olmadığına inanıyorum.

546 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Kültürel mirasımıza ait eserleri ihya etmenin yanı sıra Arnavutluk'un kalkınmasına da destek olmaya önem veriyoruz. Bu kapsamda TİKA marifetiyle 1996 yılından bu yana 546 projeyi hayata geçirdik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...