Tgrt Haber
10 Ekim 2022 18:03 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 22:16

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa müjde: Yeni destek paketiyle huzurunuzdayız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlayan Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yeni bir kredi destek paketiyle esnaflarımızın huzurundayız." sözleriyle esnaflar için alınan kararlar ve sağlanacak yeni destekleri açıkladı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa müjde: Yeni destek paketiyle huzurunuzdayız
,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantıda başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili sunum yaptı. Yaklaşık 3 saat 40 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenerek, "20 yılda yaptığımız düzenlemelerle ülkemizin kanayan yarası olan başörtüsü ve çalışma hakkındaki sorunu çözmüştük. CHP'de tartışmalar yasakçı zihniyetin tekrar pusuda beklediğini gösterdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Sözlerime Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Takımımızı tebrik ederek başlamak istiyorum. Birer azim ve çalışkanlık timsali olarak gördüğüm oyuncularımıza şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

Ülkemize ve milletimize hizmetle dolu günler ve haftalar geçirdik. Ülkemizin 20. Ankara'nın 2. eseri Etlik Şehir Hastanesi'ni 28 Eylül'de hizmete açtık. Şehir hastanelerimiz dünya çapında model alınıyor.

"YUNANİSTAN'IN DÜŞMANCA TAVRINI MGK'DA İLAN ETTİK"

MGK toplantısında iç ve dış tehditleri değerlendirdik. Özellikle Yunanistan kullanılarak ülkemize karşı sergilenen düşmanca tavrı tekrar ilan ettik. TESK'in yapılan genel kurulunda esnaf ve sanatkarlarımızla hasbihal etme imkanını bulduk.

TBMM'nin 27. dönem 6. yasama yılı açılışı vesilesiyle 1 Ekim'de milletvekillerimizle bir araya geldik. Genel kurulda yaptığımız açılış konuşmamızda ülkemizin dünü, bugünü ve yarınını kucaklayan kapsamlı muhasebe yaptık. Konuşmamızı önümüzdeki yılı Türkiye Yüzyılı müjdesini vererek önemli mesaj ilettiğimize inanıyorum. İstanbul'a kazandırdığımız en son ulaşım projesi olan Pendik-Sabiha Gökçen metro hattının açılışını gerçekleştirdik.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

Yeni finansal mimari arayışlarının dünya çapında hız kazandığı dönemde katılım finans kurumlarının önemli ihtiyacı karşılayacağına inanıyorum. Mecliste yaptığımız AK Parti Grup toplantısında CHP Genel Başkanı tarafından gündeme getirilen kamuda başörtüsü ve çalışma hakkı konusunda önemli değerlendirmelerde bulunduk, çağrı yaptık.

20 yılda yaptığımız düzenlemelerle ülkemizin kanayan yarası olan başörtüsü ve çalışma hakkındaki sorunu çözmüştük. CHP Genel Başkanı'nın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine özellikle CHP'de tartışmalar yasakçı zihniyetin tekrar pusuda beklediğini gösterdi.

Bizde çözümü anayasal güvence alma teklifinde bulunduk. Meclis'te kabul edilen daha sonra CHP Genel Başkanı'nın AYM'de iptal edilen bir düzenleme vardı. Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz.

Ermenistan Başbakanı sayın Paşinyan'la Prag'da görüştük. Yaşanan her gelişme Türkiye'nin AB ve Avrupa coğrafyası için kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Ülkemizin bölgesel krizler karşısında sergilediği dengeli tavrın muhataplarımızla takdirle karşılandığını gördük. Prag'da da Doğu Akdeniz ve Ege sorunlarını uluslararası hukuk çerçevesinde çözmek istediğimizi söyledik. Muhataplarımızı ikili temelde diyaloğa davet etmesini bekliyoruz.

CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURULUYOR

Cuma günü İstanbul'da Şahkulu Sultan Dergahı'nda ülkemizdeki Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız için tarihi adımları da açıkladığımız törene katıldık. Şah Kulu Sultan Dergahı, Orhan Gazi devrinden beri bu toprakların gönül pınarından biri olmuştur. Açılışını yaptığımız 4 ve temelini attığımız 76 cemevi de verdiğimiz müjdelerin tamamlayıcısı hizmet olmuştur.

Bu topraklar üzerinde yapılmamış eser hizmet, milletimizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlıyız. Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini teslim ettik. Hemen çözülebilecek olanları valilik ve belediyelerimiz vasıtasıyla çözdük. Sunulan hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi Kültür Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldık.

Aynı şekilde cemevi erkan hizmetlerini yürüten Alevi-Bektaş inanç önderlerine bu kurum bünyesinde kadro verilecek. Vakıf mülklerine kira ödemek durumunda kalan Alevi-Bektaşi kurumları buralardan ücretsiz istifade edebilecek. Ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz."

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı kara kara düşündüren enerji krizine biz hazırlıklı yakalandık. İstihdam odaklı ekonomi programımız sayesinde insanımızın işini, aşını güvence altına aldık. Bugün Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı ve tek haneli rakamlara geriledi. Böylece en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk. Hükümetlerimiz döneminin enflasyon ortalaması yüzde 13'ken enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, refah kaybını telafi edecek adımları da birer birer atıyoruz. 

SOSYAL KONUT PROJESİ

Bugünkü Kabine Toplantımızda yeni değerlendirmeler yaptık. İlk başlığımız bir süre önce duyurduğumuz milletimize 500 bin konut, 200 bin arsa kazandırma amacı taşıyan kampanyamızdaki son gelişmelerle ilgilidir. 

Sosyal konut projeleri en çok önem verdiğimiz bir konu. Son dönemdeki emlak fiyatlarındaki dengesiz yükselişler bizi başka bir atılıma yöneltti. 7,2 milyon başvuru yapıldı, bu başvuru sahiplerinden 4,5 milyonu tüm şartları yerine getirerek süreci tamamladı. Bu rakamlar daha da artacaktır. Bu kampanyamıza gösterilen yoğun ilgi bizi daha da cesaretlendirdi. 250 bin olan konut sayısını 500 bine tamamlayacağımızı söylemiştik. İlk etabı 2 yıl içinde teslim edeceğiz.

'ARSA FİYATLARI PİYASANIN ÇOK ALTINDA'

Arsa sayısını da 1 milyona çıkardığımızı duyurmuştuk. Arsayla ilgili hazırlıkları tamamladık, nerede olacaklarını hazırladık. Kuradaki ikisi birden çıkarsa sadece birini tercih edebilir. Amacımız milletimizin olanı milletimize vermek. Arsa fiyatlarının piyasa bedelinin çok altında sunmakla kalmayıp bir an önce de evlerini yapabilmelerine destek vereceğiz.

Bu projeye müşterek parselleri de dahil ediyoruz. Hak sahipleri çoğunluğu sağladığında TOKİ'ye başvurarak bu parsellerde konut yapılmasını isteyebilecek. Konut amaçlı arsaların başvuruları bugün itibariyle alınmaya başlandı. Arsa tapularını aralık ayından itibaren alabilecekler, 2 yıl içinde tamamı bitecek. 10 yıla varan vadelerle satılacak. 

TAKSİTLER 1604 TL'DEN BAŞLIYOR

Müstakil parseller 192 bin liradan başlayan fiyatlar 1604 liradan başlayan taksitler faizsiz şekilde vatandaşlarımıza dağıtılacaktır. Sosyal konutlarımızın inşasına 25 Ekim'de Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerimizdeki 5 bin konutun temelini atarak başlıyoruz.

Her TOKİ projesi gibi bu kampanya da özel sektörün konut yatırımlarını hareketlendirecektir. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE

Ailelerinden uzak şehirlerde öğrenim gören öğrencilerimize ulaşım desteği sağlayacağız. 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanlarına onlara bir yük getirmeden gidip gelecekler. 

ESNAFA YENİ DESTEK PAKETİ

Esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Yeni bir kredi destek paketiyle esnaflarımızın huzurundayız. Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Sadece bununla kalmıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya çıkartıyoruz.

Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkarıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya geri ödemesiz 36 vadeli borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz.

'DOĞAL GAZ DEPOLARI YÜZDE 100 DOLU'

Enerji alanında da önemli adımları attığımız süreçten geçiyoruz. Doğal gaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak hazırlığımızı yaptık. Azerbaycan'la ülkemizle birlikte Avrupa'nın enerji arz güvenliğinde Tanap'ın kapasitesini 32 milyar metreküpe çıkartacak çalışmalara başladık. Libya ile hidrokarbon anlaşması bu ülkenin kıta sahasında petrol ve türevlerinin çıkartılması alanında yeni işbirliği alanı oluştu."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Döndü 6 Aralık 2022 20:46

Erzak yardımı istiyorum çocuklar için para desteği istiyorum

Ömer16 Ekim 2022 01:34

Öğrenci ihtiyaç yardımı

Ali15 Ekim 2022 08:27

Benim yardıma çok ihtiyacım var

Sonraki Haber Yükleniyor...