Tgrt Haber
17 Nisan 2024 12:13 - Güncelleme : 17 Nisan 2024 13:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim sonrası kritik mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonrası gerçekleştirilen ilk AK Parti Grup Toplantısı'nda kritik mesajlar verdi.

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Milletimiz bizden kapsamlı, samimi biz özeleştiri yapmamızı istemiştir. Karşımızdaki tablo nettir, biz de bu tablonun farkındayız. Bu mesajların gereğini yerine getireceğiz. Biz bitti demeden bitmez" dedi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Bayramdan önce 31 Mart Pazar günü seçimleri gerçekleştirdik. Seçimlerin ülkemize genelinde huzur ve sükunet içinde icra edilmesinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.

Hamdolsun seçimlerde herhangi bir asayiş sorunu yaşanmadı. Rekabet seviyesi yüksek bir kampanya döneminden sonra seçim günü milletimizin sergilediği demokratik olgunluk takdire şayandır.

Ülkemiz aleyhine yürütülen onca kampanyaya rağmen demokrasimizin bir sandık sınavından başarıyla çıkmasını sağladık. 

31 Mart seçimlerinin ülkemize, milletimize, şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim kurullarımıza, kolluk kuvvetlerimize, sağlık personellerimize ve sandık görevlilerine buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Burada en büyük takdiri yol ve dava arkadaşlarım hak ediyor. AK Parti teşkilatları sandık günü ve kampanya dönemi boyunca mücadele etti, emek verdi. 

AK Parti teşkilatlarıyla birlikte 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklara karşı meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı da son seçimlerden alnının akıyla çıkmıştır. İttifakımızın ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.

Buradan birlikte hareket ettiğimiz MHP'nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. 

"2 HAZİRAN SEÇİMLERİNE ŞİMDİDEN HAZIRLANACAĞIZ"

YSK'nın kesin sonuçlarını açıklamasının ardından 31 Mart seçim maratonu tamamlanacaktır. 7 yerde seçim yenilenmesi kararı verilmiştir. Buralarda vatandaşlarımız 2 Haziran'da sandık başına gidecekler.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak şimdiden bu seçimlere hazırlanacağız. 31 Mart sonuçları kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. Bu seçimlerin ilk göze çarpan özelliği katılım seviyesinin düşüklüğüdür.

Yüzde 78 katılım oranı ile 31 Mart seçimleri son 20 yıldaki en düşük katılımlı yerel seçim olarak kayıtlara geçmiştir.

Bunun sebepleri üzerinde hassasiyetle duruyoruz ve duracağız. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oy oranını da olumsuz etkilemiştir. Bizlere güçlü destek veren insanlarımızın önemli kısmının sandığa gitmekten imtina ettiğini görüyoruz.

Bunun nedenlerini analiz ediyoruz. 31 Mart seçimleri yüzde 40.5 oy oranı ile Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü ile tamamlanmıştır. Milletimiz toplam 539 belediyenin emanetini AK Parti'ye vermiştir. 

"HATAY TAVRINI NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYMUŞTUR"

Hatay'a özel bir parantez açmak durumundayım. Hatay depremlerden beri sürekli siyasi tartışmalara meze edilen şehrimiz oldu.

Hatay'la aramızı bozmak için çok uğraştılar. Hatay üzerinden sosyal fay hatlarımızla oynamaya kalktılar.

31 Mart seçimleri ile Hatay bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. 

Ak Parti olarak bugüne kadar seçim sonuçlarını önümüze almadık, almayız.

Özellikle depremzede şehirlerimizin süratle ayağa kaldırılması gündemimizde ilk sırada yer almayı sürdürecektir.

MUHALEFETE SERT TEPKİ

Seçim sonuçlarından herkes kendisine ders çıkarıp iç muhasebesini yapacak. Bunun yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar, farklı heveslere kapılanlar olduğunu görüyoruz.

Ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar. Birileri kendilerince yerel iktidar merkezi iktidar diye ikili yapı ihtisas etmeye çalışıyor.

DEM'e diyet borcu ödemek değilse hayalden ibarettir bu. Tek iktidar vardır o da milletin ülkeyi yönetme yetkisi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir.

Kabinemiz görevinin başındadır. Sapla samanı karıştırmaya çalışanları bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum.

Demokrasi öncelikle halkın iradesini kabullenmek milletin tercihi ile zıtlaşmamak demektir. Muhalefet gibi rakamları eğip bükerek analizler kasmak bize yakışmaz. Milletin verdiği mesajları herkesten önce bizim doğru okumamamız gerekiyor.

Komplekse kapılmadan bu muhasebeyi yapmak aziz milletimize karşı görevimizdir.

Milletimiz bizden kapsamlı, samimi biz özeleştiri yapmamızı istemiştir. Karşımızdaki tablo nettir, biz de bu tablonun farkındayız. Bu mesajların gereğini yerine getireceğiz. 

"BİZ BİTTİ DEMEDEN HİÇBİR ŞEY BİTMEZ"

Biz partilerden bir parti değiliz, biz bu günlere bir anda gelmedik.

Bu partinin temelinde yüzlerce, binlerce fedakarın, cefakarın alın teri, emeği var. Dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik biz.

Bu noktaya düşe kalka geldik. Zulümlere maruz kaldık, işkencelerden geçtik, hapislerde yattık. Haksızlığa, zorbalığa uğradık ancak umudumuzu yitirmedik. Asla yılgınlığa kapılmadık. İman varsa imkan vardır dedik, her seferinde düştüğümüz yerden doğrulduk. 

Bunlar AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar bu hareketin kökleri çok derinde ve ufku çok geniş bir hareket olduğunu kavrayamamışlar. Beyler bayanlar şunu herkes görsün ve bilsin.

Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez, bitmeyecek...

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Sandıktan çıkan mesajlar ışığında gerekli adımları atmaya başlıyoruz. Milletin emanetini omuzlarımızda dirayetle taşıyacağız.

Milletimizin bizden ve hükümetimizden beklentilerini çok iyi biliyoruz.

Artık seçimin de olmadığı 4 yıl içinde enflasyonla mücadelemizi inşallah zaferle sonuçlandıracağız.

Geçmişte yaptık, yine yapacağız. 

"HİÇ KİMSE FİLİSTİN MESELESİNDE BİZİ SORGULAYAMAZ"

Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren meselelerde geri adım atmadan haklarımızın peşinden koşacağız. Terör devleti İsrail, 7 Ekim'den bu yana hem Gazze'de hem Batı Şeria'da bir soykırım icra ediyor.

İsrail, büyük bir şımarıklık içinde insanlık tarihine şimdiden utançla yazılmış bir katliam yürütüyor. Şimdi seçim sürecinde de seçim sonrasında da bir takım merkezlerden şahsıma ve partimize yönelik insafsız ithamlarda bulunuldu.

Bunların bize karşı kullanıldığını da gördük. Yalan iddialar üzerinden bizi, partimizi, hükümetimizi töhmet altında bıraktılar. Bazı sözde partiler bu konuda bizim nasıl tavır takındığımızı bildikleri halde bizi kalkıp eleştiri yağmuruna tuttular.

Bunu söylemek istemezdim ama mecbur kaldım. Hiç kimse ne şahsımı ne de bu kutlu kadroyu Filistin meselesinde sorgulayacak kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin mücadelesiyle geçmiştir. 

14 bin çocuğu öldürdüler bunlar Hitleri çoktan geçtiler. İsrail'e yaranmaya çalışanlara inat biz Filistin'in bağımsızlık mücadelesini her şartta her koşulda savunacağız.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...