Tgrt Haber
07 Ekim 2021 06:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Taliban mesajı: Kapıları kapatmadık, görüşmeye açığız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Taliban’la ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Afganistan’a en çok hizmet eden ülke olduğunu belirten ve iyi ilişkilere her zaman varız diyen Erdoğan, “Taliban’la da görüşmelere açığız, kapıları kapatmadık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Taliban mesajı: Kapıları kapatmadık, görüşmeye açığız
erdoğan,ak parti,kpop,afgansitan,taliban,terör,yurt,gıda enflasyonu,ekonomi

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapıldı. Erdoğan’ın ABD ziyareti, Afganistan süreci, gıda enflasyonu ve yurtlar ilgili yapılan provokasyonlar toplantıda görüşülen önemli konular arasında yer aldı.

ERDOĞAN: TALİBAN’LA GÖRÜŞMELERE AÇIĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda, ABD’deki gerçekleştirdiği görüşmelerin olumlu geçtiğine değinerek Afganistan’daki süreci değerlendirdi. Afganistan’da en çok Türkiye’nin varlığının hissedildiğini belirten Erdoğan’ın toplantıda “Taliban’la biz görüşmelere açığız, kapıları kapatmadık. Biz her zaman iyi ilişkilere varız, hazırız. Bunu onlara da söyledik. Biz oraya ülkeler içerisinde en çok hizmet eden ülkeyiz” dediği öğrenildi. Afganistan’ın Asya kıtasında önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki istikrarın sağlanmasında Türkiye’nin önemli bir rol oynayabileceğine dikkat çekti.

‘GIDA ENFLASYONUNU DÜŞÜRECEĞİZ’

Toplantıda gıda enflasyonuyla ilgili değerlendirmelerin de yapıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili Tarım Kredi Kooperatiflerinin sayısının bine çıkarılacağını tekrar söyledi. Erdoğan, “Biz daha önce enflasyonları, faizleri nasıl düşürdüysek bunu da aynı şekilde düşüreceğiz. Ama bu bir günde olmaz” dedi. MKYK toplantısında yapılan sunumda, gıda enflasyonun nedeninin sadece iç kaynaklı olmadığına, bütün dünyada enflasyonun yüksek seyrettiğine vurgu yapıldı.

ÇOĞU ÖĞRENCİ DEĞİL TERÖRLE İRTİBATLI

Son dönemde yurtlarla ilgili yapılan provokasyonlara ilişkin yapılan sunumda şunlar aktarıldı: “Yurt yok dışarıda kalıyoruz, diyenlerin büyük bir çoğunluğu öğrenci değil. Bir kısmının terör örgütleriyle irtibatlı olduğu belirlendi. Çok azı öğrenci olmasına rağmen bunların bir kısmının yurda müracaat etmediği tespit edildi. Bir bölümü de öğrenci olmasına rağmen yurda müracaat etmiş ancak daha sonra yurttan ayrılmış.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da toplantıya katıldığı ve göç, terörle mücadele, yurtlar, sınırlar ve Z kuşağıyla ilgili toplantıda önemli bir sunum yaptığı öğrenildi.

‘KPOP’ CİNSİYETSİZLEŞTİRME PROJESİ

Sunumda, Güney Kore kökenli bir müzik türü olan KPOP’a Z kuşağının son dönemde ilgi duyduğu anlatıldı. Bu müzik türüne olan ilgilin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekilen sunumda KPOP’un bir müzik türü değil, cinsiyetsizleştirme projesi olarak görülmesi ve tedbir alınması gerektiği aktarıldı. Bazı MKYK üyeleri, gençlere yönelik milli ve manevi değerlerin aşılanması konusunda çalıştayların yapılması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...