Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 11:55 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 13:38

Seçime start verildi! BBP Genel Başkanı Destici anketlerdeki son tabloyu yorumladı: AK Parti'nin kararsızları döndü

Seçimlere bir yıldan kısa süre kalırken yarış iyice alevlendi. 6’lı masa halen ortak Cumhurbaşkanı adayını netleştiremezken CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu kez kurmaylarına halka sorun dedi. Cumhur İttifakı'nda da seçimle ilgili hareketlilik yaşanıyor. Özellikle muhalefetin bir süredir fırsata çevirdiği ekonomik sorunların derinleşmesini engellemek için Cumhur İttifakı'ndan üst üste hamleler geldi. TGRT Haber’de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı’ndan karasızlara kayanların geri döndüğünü ve bunun oy oranlarına yansıdığını söyledi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Mustafa Destici,Recep Tayyip Erdoğan,Kemal Kılıçdaroğlu,6,Cumhurbaşkanlığı seçimleri,Cumhur İttifakı,Millet İttifakı

Seçimlere bir yıldan kısa bir süre kalırken partilerin seçim hazırlıkları hız kazandı. Üst üste anketler yayımlanırken siyasete yeni bir soluk getirmesi için kurulan 6’lı masadan halen Cumhurbaşkanı adayı çıkmadı. Son zamanlarda CHP’li Engin Altay, Veli Ağbaba gibi isimler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakanlı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sık sık işaret ediyor. Ayrıca Kılıçdaroğlu uzun süredir sahada adaylık mesajı vermekten geri durmuyor. Kılıçdaroğlu, parti grubunu toplayacağı illerde saha çalışması yapılarak vatandaşa "adayımız kim olsun" diye sorulmasını istemesi adaylıkla ilgili soru işaretlerini artırdı. 6’lı masada DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ortak aday çıkmaması durumunda aday olacağı sinyalini verirken HDP’nin Millet İttifakını destekleyip desteklemeyeceği belirsizliğini koruyor.

Öte yandan Cumhur İttifakı'na karşı ekonomik krizden dolayı vatandaş bir süredir tepkiliydi. Ancak hükümetin vatandaşın ekonomik dar boğazdan çıkması için son zamanlarda yatırım ve destek programlarını açıklaması anketlere olumlu yönde yansıdı. TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'ndan kararsızlara kayanların geri döndüğünü söyledi. 

KARASIZLAR AK PARTİ'YE GERİ DÖNDÜ 

Bazı anketlerin Cumhur İttifakı'nın oylarını düşük göstermesini değerlendiren Destici, son tabloyu şöyle yorumladı: “Cumhur İttifakı gerçekten oy kaybı yaşadı. Lakin bu durdu, tersine dönerek yeniden ivmek kazandı. Cumhur İttifakı'nın oy kaybettiği günlerde bile CHP’nin yüzde 25’i yüzde 28 olmadı. Bunun yerine yüzde 20-25 civarında bir kararsız kitle oluştu. Bu kitle bekliyordu ve Cumhur İttifakı'ndan ümidini kaybetmemişti. Tekrar bu karasız kitlenin Cumhur İttifakı'na hem sahada hem de anketlerde döndüğünü görüyoruz. Oy düşüklüğü ve şikayetler pik yapıp geri döndü.”

KILIÇDAROĞLU YOLDAN DÖNMEZ! 6’LI MASADAN 4 ADAY ÇIKABİLİR 

Millet İttifakı'nın halen Cumhurbaşkanlığı adayı çıkaramadığını hatırlatan Destici, Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını yüksek bir ihtimal olarak gördüğünü söyledi. “Kılıçdaroğlu masada ‘biz’ dese de sahada ‘ben’ diyor” diyen Destici, “Bunlar Kılıçdaroğlu’nun aday olduğunu gösteriyor. Hem 6’lı masanın kurulması hem de bunun sürdürülmesindeki özverisi ve tahammülü nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun bunu hak ettiğini düşünüyorum. Masanın bir üyesi Kılıçdaroğluna destek verdi, diğer 4 parti Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘evet’ demedi. Bu dört parti Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladığında ya kendi adaylarını açıklarlar ya da bir isim önerirler. Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin çıktığı yoldan dönmeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

HDP MASA’NIN 6 ARTI 1 BİLEŞENİ  

Destici “Kılıçdaroğlu aday olursa HDP aday çıkarır mı?” sorusunu “Bence çıkarmaz” diye cevapladı. HDP’nin Kılıcdaroğlu’nu destekleyeceğini vurgulayan Destici, “Hem partinin eş genel başkanları hem Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklamalar hem de Kandil’den yapılan açıklamalar Kılıçdaroğlu’nun adalığına sıcak bakıldığını gösteriyor. Resmi olarak HDP masada olmasa da Kılıçdaroğlu HDP’yi hiçbir zaman masanın dışında tutmamıştır. HDP masanın 6 artı 1 bileşeni olmuştur.” 

Seçime start verildi! BBP Genel Başkanı Destici anketlerdeki son tabloyu yorumladı: AK Parti'nin kararsızları döndü

İYİ PARTİ VEFA BORCUNU ÖDÜYOR 

 İYİ Parti’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaylamasında vefa borcunun önemli bir rol oynadığını belirten Destici, “İYİ Parti, 2018 seçimlerinde CHP’nin verdiği 15 milletvekili ile Meclis’e girdi. Yıllardır bu vefa duygusunu taşıyor ve pek çok politikasında bu durum belirleyici” dedi. 

“BBP, Cumhur İttifakı'nın bir parçasıdır” diyen Destici, geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de Cumhur İttifakı içinde yer alacaklarını söyledi. Destici, “Cumhur İttifakı'nın adayı bellidir” diyerek “Ancak BBP seçime kendi amblemi ve adıyla Cumhur İttifakı içinde yer alacak” dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...