Tgrt Haber

DEM Parti il adayını ihraç etti: Tarihte kendi adayını hedef gösteren başka parti yok!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com.tr
12 Mart 2024 21:55 - Güncelleme : 13 Mart 2024 00:24

DEM Parti Batman Adayı Mehdi Öztüzün, HÜDA PAR Batman adayı Serkan Ramanlı ile aynı fotoğraf karesinde yer aldığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi. Öztüzün’ün ihraç sonrası açıklaması ise dikkat çekti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan Adayı Mehdi Öztüzün, HÜDA PAR Batman adayı Serkan Ramanlı ile aynı fotoğraf karesinde yer aldığı gerekçesiyle partisinden ihraç edildi.

“HEDEF GÖSTERİLDİM”

Öztüzün'ün ihracı, Batman Kurumlar Koordinasyonu'nun DEM Parti Batman İl Örgütü binasında düzenlediği basın toplantısıyla duyuruldu. Bahse konu fotoğrafın çekildiği maça gideceğinden parti yetkililerinin haberdar olduğunu belirten Öztüzün, "İl yönetimim, olayın nasıl olduğunu bile sormadan beni hedef gösteren bir tweet yayınladı." diye konuştu. Öztüzün, sormadan davranıldığını belirterek duruma tepki gösterdi.

DEM Parti il adayını ihraç etti: Tarihte kendi adayını hedef gösteren başka parti yok! - 1. Resim

Öztüzün yaptığı başka bir açıklamada ise “Dünya tarihinde kendi adayını hedef gösteren bir parti daha yok” dedi.

PARTİYLE İLİŞİĞİ KESİLDİ

Öztüzün'ün ihracı, DEM Parti'de ön seçimle Batman Belediye Eş Başkan Adayı olarak gösterilmesinin ardından gerçekleşti. Parti yönetimi tarafından hakkında 'inceleme' başlatılan Öztüzün'ün, bugün yapılan açıklamayla partiyle ilişiği kesildi. İhraca ilişkin DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır." denildi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...