Tgrt Haber

DEM Parti'den CHP'ye gönderme: Kimsenin ilk yardım çantası değiliz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
16 Aralık 2023 20:00 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 00:46
DEM Parti'den CHP'ye gönderme: Kimsenin ilk yardım çantası değiliz
DEM Parti,CHP

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, hafta içi kendilerini ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel'e üstü kapalı mesaj yolladı. Yerel seçimde iş birliği arayışında olan Özel'e göndermede bulunan Bakırhan, "Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz" ifadelerini kullandı.

HDP, yeni adıyla DEM Parti Parti Meclisi, bugün parti genel merkezinde; Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı.

Toplantının açılışında konuşan Eş Başkan Bakırhan, partisinin seçim politikasına ilişkin şu sözleri sarf etti:

ÖZGÜR ÖZEL'E ÜSTÜ KAPALI MESAJ

"Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Sandıkta başı gözü yarılana, her daim pansuman için yetişecek yedek güç olmadığımızı belirtmek istiyoruz. Her kim ki demokrasiden kaçıyorsa, Kürt sorununun demokratik çözümünden kaçıyorsa, en temel belediyecilik hizmetlerini bile yapamıyorsa biz karşısındayız. Bu seçimde de demokratik yerel yönetimler anlayışımızın kazanması için var gücümüzle çalışacağımızı, bu kentleri yönetmeye talip olduğumuzu belirtmek istiyorum."

DEM Parti'den CHP'ye gönderme: Kimsenin ilk yardım çantası değiliz

CHP'DEN İTTİFAK ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, hafta içinde DEM Parti Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüşmüştü.

Görüşme sonrası Özgür Özel, "Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçlerde de karşılıklı görüşmelerimiz sürecek." açıklamasını yapmıştı.

DEM Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise bir araya gelerek Türkiye’nin ve dünyanın içinden geçtiği siyasi süreci değerlendirdiklerini belirterek, “Demokrasiye model olması gereken Türkiye’deki bütün siyasi partilerin Türkiye’nin sorunlarını görüşmek, konuşmak ve hep beraber çözün üretmek üzere diyalog yolunun açık olması özlediğimiz bir şeydir. Ne yazık ki Türkiye tarihine dönüp baktığımızda bu konuda siyasi partilerin tarihi çok zengin deneyimlere sahip değil. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçlerde ülkenin ve bölgemizin içinde bulunduğu krizleri, savaş ve çatışmalara karşı hep birlikte barışı görüşebileceğimiz, bir sürecin inşa edilmesi ile ilgili diyalog ve çözüm kanallarının açık olacağını ümit ediyoruz” diye konuşmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...