Tgrt Haber

Depremzede vatandaşlar nasıl oy kullanacak? AK Parti'li Kurtulmuş detayları açıkladı

16 Mart 2023 11:36 - Güncelleme : 16 Mart 2023 12:19
Depremzede vatandaşlar nasıl oy kullanacak? AK Parti'li Kurtulmuş detayları açıkladı
AK Parti,Seçim,Numan Kurtulmuş,Depremzede

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, deprem bölgesinden göç etmiş vatandaşların oy kullanabilmesi için YSK'nın ilanını yaptığını belirterek, "Nüfus bilgilerini gittikleri yere alabilir ve oralarda oy kullanabilirler" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son dönemde art arda meydana gelen deprem ve sel felaketlerinin yanı sıra gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk canlı yayınına katılan Kurtulmuş'un açıklamalakrından öne çıkan başlıklar şöyle:

ACI BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

"Öncelikle, yaşadığımız bu süreç asrın felaketi olarak nitelendi. Son derece önemli bir faciayla karşı karşıya kaldık. 50 bine yakın vatandaşımız şehit oldu. Büyük can kaybımız oldu. Depremin yaraları sarılırken, bu kez de selle yıkım geldi. 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok acı bir tabloyla karşı karşıyayız.

"AFETLER SİYASİ MALZEME OLARAK KULANILMAMALI"

Seçim sürecinde şarkılı türkülü bir kampanya olmayacak. Afetlerin siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerekir. Eleştirilere açığız ama bunlar siyasi malzeme değil. İlk andan itibaren bütün devlet kurumları, oralara ulaşmak için gayret gösterdi. Samimiyetle sahada çalışılıyor.

"BU, MİLLİ BİR MESELEDİR"

Eksiklikler var, iyileştirmek için çalışıyoruz. Bu bir milli meseledir. Siyasi tartışmanın konusu değildir. Antakya'da insanın içi kan ağlıyor. Binaların bir kısmı olduğu yerde yan yatmış, bazıları yıkılmış.

HATAY VALİSİ'NİN ADAYLIĞI İÇİN AÇIKLAMA

(Hatay Valisi'nin aday adaylığı) Rahmi Doğan ilk andan itibaren depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için mücadele etmiş birisidir. Aday olma hakkını kullanmıştır.

"BİRİNCİ MESELEMİZ FELAKET"

Birinci meselemiz yaşadığımız felaketin sonuçlarının süratle ortadan kaldırılmasıdır. Bakan arkadaşlarımızın her birisi, STK'lar, gönüllüler canhıraş bir çalışmanın içindeler. Başvuruları yeni almaya başladık. Odak noktamız demokratik standartları yüksek bir seçim yapacağız, millet kararını verecek.

DEPREMZEDELER NASIL OY KULLANACAK?

Deprem bölgesinden göç etmiş vatandaşların oy kullanabilmesi için YSK ilanını yaptı. Nüfus bilgilerini gittikleri yere alabilirler ve oralarda oy kullanabilirler.

"SİYASET DEDİKODU İLE YÖNLENDİRİLMEZ"

(Hakan Fidan ve Devlet Bahçeli cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı iddiası) Bunların hepsi kulistir, yani dedikodudur. Siyaset dedikodu ile yönlendirilemez. Şu anda tek bir önceliğimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ve Parlamentoda Cumhurbaşkanımızın elini rahatlatacak bir çoğunluk sağlamaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...