Tgrt Haber

DEVA Partisi'nden Saadet ve Gelecek Partisi'ne veto! Ortak grup kurma hayali suya düştü..

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Halk TV
23 Haziran 2023 06:18 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 06:18
DEVA Partisi'nden Saadet ve Gelecek Partisi'ne veto! Ortak grup kurma hayali suya düştü..
deva,saadet,gelecek partisi,ortak grup,tbmm

DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak grup kurulmasına yönelik çalışmaları sona erdi. DEVA Partisi milletvekili Mustafa Yeneroğlu yaptığı açıklama ila grup kurulma teklifinin parti içinde karşı çıkıldığını ifade etti. 

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından CHP listelerinden milletvekili olan DEVA, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi çalışmalarını hızlandırdı. CHP’den ayrılarak kendi partilerine dönen isimler Meclis’te yemin ettikten sonra görevlerine başladı.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Ankara kulislerinde dolaşan ve parti liderlerinin de itiraf ettiği DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak grup kurma planı suya düştü. Demokrasi ve Atılım Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ortak grup kurma görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını kaydetti.

PARTİLİLER KABUL ETMEDİ

Halk TV’de programa katılan Yeneroğlu parti olarak yaptıkları görüşmelerde Meclis grubu modelinin uygun olmadığını düşündüklerini ve parti kimliğinin ön plana çıkması konusunda bu modelin sorun doğuracağını düşündüğünü dillendirdi.

"Zannedersem Saadet Partisi'nde de aynı görüş ortaya çıktı" diyen Yeneroğlu, şöyle devam etti:

DEVA Partisi'nde arkadaşlarımızın çok büyük bir ekseriyeti ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağını ve 3 partinin de kendi politikalarını, kimlikliğini yıpratacağını ve bu sebepten dolayı bu modelin uygun olmadığı kanaatine vardı. O açıdan bu modele hayır dedi arkadaşlarımız. Bu aşamada bizim önceliğimiz DEVA Partisi'nin kimliğini güçlendirmek, son 3 yılda yoğun biçimde çalıştığı eylem planlarını güçlü bir biçimde, güçlü bir iletişimle kamuoyuyla buluşturmak.

DEVA Partisi'nden Saadet ve Gelecek Partisi'ne veto! Ortak grup kurma hayali suya düştü..

Kaynak: Halk TV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Selda23 Haziran 2023 13:50

Saadete gerek yok İkiniz birleşin.sayın abdullah gül genel başkan.......

Sonraki Haber Yükleniyor...