Tgrt Haber
12 Nisan 2022 10:38 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 12:10

Bahçeli'den muhalefete 'cumhurbaşkanı adayı' çağrısı: Açıklayın da boyunuzun ölçüsünü görelim

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayını henüz açıklamayan muhalefeti sert sözlerle eleştirdi. Asıl adayın açıklanmayıp tavşan adayın öne sürülmesi planının zillet bir senaryo olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, "Bizim adayımız bellidir. Korkmayın, kaçak güreşmeyin. Siz de açıklayın adayınızı da boyunuzun ölçüsünü görelim" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den muhalefete 'cumhurbaşkanı adayı' çağrısı: Açıklayın da boyunuzun ölçüsünü görelim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili belirsizlik sürmesine tepki gösteren Devlet Bahçeli, adayın kimliği üzerinden tartışmaların körüklenmesinin zillet senaryosu olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı adayını açıklayamayan bir muhalefetin ülkeyi yönetmesinin söz konusu olamayacağını söyleyen Bahçeli, "Korkmayın, kaçmayın, kaçak güreşmeyin, ilan edin adayınızı da boyunuzun ölçüsünü görelim" diye konuştu. Türk milleti ve Millet İttifakı'nın önünde zorlu bir süreç olduğunu hatırlayan MHP lideri, "2023 yılında Cumhur İttifakı zaferinden başka hiçbir sonuç bizim susuzluğumuzu dindiremez" ifadelerini kullandı.

Pakistan'daki gelişmelerin üzüntü verici olduğunu dile getiren Devlet Bahçeli, Rusya-Ukrayna savaşının da bir an önce sona ermesini dilediklerini belirtti. Silah baronlarının barışa karşı olduğunu savunan Bahçeli, "Kalıcı çözüme hizmet eden, Türkiye'den başka ikinci bir ülke aransa da bulunamayacaktır" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Meselenin can alıcı noktası, çözümün bir parçası olabilmektir. Sinekten yağ çıkarmak için eleştiri kuyruğuna girenler sorunun değil, çözümün parçası olmalıdır.

Güçlü bir devlete, tarihi ve kültürel birikimiyle öne çıkmış bir millete sahip olmanın önemi daha iyi görülecektir. Devletini kaybetmiş toplumlarla, iç barışını sağlayamamış devletlerin yol açtığı vahim karmaşa dünya genelinde büyük krizlere davetiye çıkarmıştır..

Kurtuluş Savaşı'nda esir yaşamaktansa seve seve şehadeti göze almış sarsılmaz bir duruşları vardı. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir mücadele ile taçlandı. Vatan namustur. Vatan olmadıktan sonra az yesek ne olur, çok yesek neye yarar?

'ZİLLET İTTİFAKI SİYASİ TORDUDUR'

Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde CHP parti okulunda ders vermiş. Acaba anladığı neydi? Bilmediği ve tanımadığı bir kişiyi anlatmaya çalışmak sadece cahillere özgü bir tutumdur. Kaldı ki bugünkü CHP'nin neresi Atatürk'ün CHP'sine benzemektedir? Atatürk tam bağımsızlıktır, Kılıçdaroğlu ve Zillet İttifakı tam bağımlılıktır. Atatürk milli mücadeledir, Kılıçdaroğlu ve Zillet İttifakı gayrı milli odaktır. Atatürk Türkiye'nin banisidir, Kılıçdaroğlu ve Zillet İttifakı Türkiye'nin ayak bağıdır.

Zillet ittifakı peşin hükümdür, siyasi tortudur, donmuş hevestir, katılaşmış vicdandır, sefalete düşmüş siyasettir.

Zamlardan şikayet edip sonra da İstanbul'da toplu taşıma araçlarına yüzde 40 zam yapanlar zillettedir. Terörist Demirtaş ile Sorosçu Kavala'nın mahkeme kararları için şaibeli diyenler zillettedir.

'ÇÜRÜK ADAYINIZ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKACAK?'

Cumhurbaşkanı adayının hüviyeyi üzerinden tartışmaların körüklenmesi, o mu olsun, bu mu olsun, yoksa bir tavşan adayı ifşa edelim de asıl adayı geride mi tutalım arayışları zillet bir senaryodur. 

Birbirinin kuyusunu kazıp, aday enflasyonuyla vakit geçirenlere diyorum ki, bizim adayımız bellidir. Peki sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır? Haydi gösterin adayınızı.

'ADAYINIZI İLAN EDİN DE BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ GÖRELİM'

Cumhurbaşkanı adayını göstermekten mahrum ve aciz bir ittifakın Türkiye'yi yönetmesinden, Türkiye'ye yön vermesinden bahsetmek mümkün müdür? Zillet ittifakının adayı göstermelik olacağına göre, müstakbel başbakan da hazırda bekliyorken bu kadar polemiğe ne gerek var? Korkmayın, kaçmayın, kaçak güreşmeyin, ipe un sermeyin, ilan edin adayınızı da boyunuzun ölçüsünü görelim.

PAKİSTAN'DAKİ GELİŞMELER

Pakistan'daki demokrasi ayıplarını üzülerek izliyoruz. Küresel tahakkümün yanı sıra, giderek tüm dünyayı etkisi altına alması, Türkiye'nin sorumluluğunu artırmaktadır.

Bahçeli'den muhalefete 'cumhurbaşkanı adayı' çağrısı: Açıklayın da boyunuzun ölçüsünü görelim

'ÖNÜMÜZDE MİLLET İTTİFAKI İÇİN ZORLU BİR DÖNEM VAR'

Türkiye tarihin en kritik dönemlerinden biriyle yüz yüzedir. Zilletin yanlışı buradadır. Milli birliğimizi kırılma noktasına götürmeyi amaç edenler, çıkar için Türkiye aleyhtarı çevrelerle içli dışlı olmaktan sakınmayan garabetlerdir. Önümüzde Türk milleti, MHP ve Cumhur İttifakı için zorlu bir dönem vardır.

2023 yılında Cumhur İttifakı zaferinden başka hiçbir sonuç bizim susuzluğumuzu dindiremez. Bizi bilenler bilir, tanıyanlar tanır. Biz kendimiz için hiçbir şey aramayız, dilemeyiz ama milletimiz mevzu bahis olursa ülkülerimizin sınırı yoktur. Gözlerimiz sonsuzluğa kilitlenirken, önümüze çıkan çukurlara düşemeyiz. Heyecanları tükenenlerin bu hedefi sorgulayacaklarının farkındayız. 13 asır önce Ötüken'den yola çıkan mesajlar bizi milletler mücadelesinde var edebiliyorsa, bugün söyleceklerimiz yeni bir 13 asır daha niye taşıyamasın?

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın sona ermesi dileğimizdir. Küresel hakimiyet mücadelesi mazlumların canı pahasına sürdürülmektedir. Silah baronları silahların susmasına karşıdır. Kalıcı çözüme hizmet eden, Türkiye'den başka ikinci bir ülke aransa da bulunamayacaktır.

ABD'den gelen F16 mesajları göz boyamaya yöneliktir. Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı mücadelenin devamını arzulayan hiçbir ülke iyi niyetli görülemez.

Birleşik Krallık Başbakanı'nın Ukraynayı ziyeret edip, psikolojik baskı kurması dikkat çekicidir. ABD ile Birleşik krallık ateşkesi engelleyecek cibiliyettedir. Biden'ın krizin derinleşmesi için çaba göstermesi ahlaki görülemeyecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...