Tgrt Haber

Dış basından çarpıcı iddia: Erdoğan ve Netanyahu bir araya geliyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Bloomberg
23 Haziran 2023 12:58 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 13:16
Dış basından çarpıcı iddia: Erdoğan ve Netanyahu bir araya geliyor
Erdoğan,Netanyahu,İsrail

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayında iki ülke ilişkilerini iyileştirmek adına Ankara'da bir araya geleceği iddia edildi.

Türkiye ile İsrail arasında son dönemde atılan normalleşme adımlarına bir yenisinin eklenmesi gündemde. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kısa süre içinde bir araya gelecekleri iddia edildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, iki lider gelecek ay yüz yüze bir görüşme gerçekleştirecek ve uzun süredir mesafeli olan Türkiye-İsrail ilişkilerini iyileştirmek için birtakım adımlar atacak. Haberde, Erdoğan-Netanyahu görüşmesinin liderlerin takvimi izin verirse temmuz ayı içinde Ankara'da gerçekleşeceği ifade edildi.

İddiayı paylaşan kaynaklar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle tedarik zinciri ve ham madde piyasasında meydana gelen aksamaların ilişkileri onarmak için teşvik edici bir rol oynadığını belirtti.

DOĞAL GAZ KONUSU DA MASADA OLACAK

Diğer yandan haberde, iki lider arasındaki görüşmede Gazze Şeridi'nden Avrupa'ya Türkiye üzerinden sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) taşınması için müzakerelerin de yapılabileceği öne sürüldü. Ancak bölgede ne kadar gaz bulunduğu şu an için bilinmiyor. Ayrıca İsrail'de LNG ihraç terminali veya Türkiye'ye gaz taşıyacak bir boru hattı da yok. Milyarlarca dolara mal olacak söz konusu projelerin yapım aşımasının da yıllar sürebileceği ifade ediliyor.

Kaynaklar, iki ülke arasında olası bir doğal gaz anlaşmasının ilişkileri onarmaya yardımcı olabileceği görüşünde. Zira İsrail hükümeti geçtiğimiz pazar günü bir açıklama yaparak, Gazze'deki bir gaz sahasının geliştirilmesine izin verileceğini ilan etmişti.

İSRAİL BASINI DA YAZMIŞTI

Konuyla ilgili benzer bir iddia, geçen hafta İsrail merkezli "Times of Israel" tarafından da ortaya atılmıştı. Haberde, iç politikada köşeye sıkışan, dış politikada ise Beyaz Saray'dan beklediği daveti alamayan Netanyahu'nun Erdoğan'la bir görüşme organize ederek "diplomatik başarı" görüntüsü vermek istediği öne sürülmüştü.

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...