Tgrt Haber

Millet İttifakı yine karışacak! Ekrem İmamoğlu kendi Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

05 Nisan 2022 12:05 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 12:58
Millet İttifakı yine karışacak! Ekrem İmamoğlu kendi Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Millet İttifakı’nın 2023 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayı herkes için merak konusuyken adaylık konusunda ismi en çok geçen isim olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması herkesi şaşırttı.

2023 Başkanlık seçimleri için muhalefet ve iktidar ittifakları çalışmalarını şimdiden başlatırken Millet İttifakı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı aday herkes tarafından merak ediliyor. En çok gündemde olan isimler ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Şimdiye dek suskunluğunu koruyan belediye başkanlarından Ekrem İmamoğlu’nun dün canlı yayında yaptığı açıklama, kulisleri yeniden hareketlendirdi.

BAŞKAN YARDIMCISI 'DAVUTOĞLU' DEMİŞTİ

Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Selim Temurci’nin, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına dayandırarak Millet İttifakı’nın adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu söylemesinin ardından CHP’nin 2023 seçimlerinde göstereceği aday yeniden olay oldu.

Anket sonuçlarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açık ara farkla önde olması aday konusunda soru işaretlerine yol açarken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayında CHP'nin cumhurbaşkanı adayını açıklayarak tartışmalara son verdi.

"GENEL BAŞKAN BENİM DE ADAYIMDIR"

Sunucu İsmail Küçükkaya'nın sorularına cevap veren İBB Başkanı İmamoğlu, ‘CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?’ sorusuna, "Her CHP'linin cumhurbaşkanı adayı partisinin genel başkanıdır, Kemal Kılıçdaroğlu benim de adayımdır." dedi.

AKŞENER YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Öte yandan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayına dair değerlendirmede bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerinin de öne çıktığının hatırlatılması üzerine "Her iki arkadaşımızın da popülaritesine büyük saygı duyuyorum. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın söylediğiniz sistem içerisinde adaylığına dair 'Hayır olmaz' diye bir durumunuz yok" diyerek Yavaş ve İmamoğlu’nun adaylıklarına yeşil ışık yakmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...