Tgrt Haber
31 May 2022 11:13 - Güncelleme : 31 May 2022 12:16

Emekli Korgeneral Erdoğan'dan Ege uyarısı: Savaş havada olacak, F16'ları almazsak işimiz zor

Türkiye’nin PKK ile mücadelesi devam ederken Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Türkiye’nin alacağı F-16 askeri uçakları engelleme girişimi ve Ege adalarını silahlandırma süreci yeni bir krizin fitilini ateşledi. Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Ege'de dengelerin değiştiğini belirterek "Donanmamız artık etkili olamaz. Olası savaş havada olur. F-16'ları almazsak işimiz zor" dedi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Yunanistan,PKK,Suriye

Türkiye Suriye’nin kuzeyinde terör örgütüne yönelik yeni bir askeri operasyona hazırlanıyor. Öte yandan Türkiye PKK’ya destek olan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine veto işareti verirken Fransa’dan skandal görüntüler geldi. PKK’lılar, Fransa’nın Marsilya kentinde “ideolojik kamp” adı altında toplandı, görüntüler Kandil’i aratmadı. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ise ABD Kongresi’nde “Türkiye’ye F-16 askeri uçak satılmamalı” uyarısı yaptı ve ayakta alkışlandı. Emekli Korgeneral Erdoğan, TGRT Haber'de Ege'de değişen dengeyi, Suriye'ye operasyon ve muhtemel senaryoları değerlendirdi. 

SAVAŞ KAÇINLIMAZ 

Türkiye’nin öncelikle bekasını ele almak gerektiğini belirten Karakuş, Türkiye’nin F-16 sorununa dikkat çekerek “F-16’lar alınmadığı sürece Yunanistan ile Türkiye arasında bir savaş kaçınılmazdır. Bu savaşı Yunanistan olarak görmeyiniz. Bu savaş Türkiye-ABD arasında olacak” dedi. Karakuş, ABD’nin Türkiye’nin savunma sanayisine göz diktiğine dikkat çekerek “Bunun kanıtı Caatsa yaptırımlarıdır. Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı, Başkanı, yardımcısı, müdürü, Hava Uzay Daire Başkanı ve müdürüne yaptırım uyguluyor. Bu şu anlama geliyor. ABD, Türkiye’nin Yunanistan ile mücadelede geride kalması için hava ve uzayda ilerlemesini istemiyor. Hedefi Yunanistan vasıtasıyla Türkiye Savunma Sanayisini vurmak” dedi. Türkiye’nin en büyük derdi ve beka sorununun ABD destekli Yunanistan olduğunu kaydeden Karakuş, Türkiye’nin F-16’ları almak zorunda olduğunu belirterek “Yoksa Yunanistan ile aradaki fark açılacak” dedi.

TÜRKİYE KENDİ SAVAŞ UÇAĞINI ÜRETMELİ 

“PKK’nın merkezi ABD’dir” diyen Karakuş, ABD ile çatışmayı göze alındığında son teröristin yok edilebileceğini söyledi. Karakuş, Türkiye’nin öncelikle Yunanistan’ı durdurması gerektiğinin altını çizerek sonrasında yapılması gerekenleri şöyle anlattı: “Savaşmadan, ABD nasıl Afganistan’dan çekildiyse Suriye’den de çekilmesini sağlayacak güce ulaşmalıyız. Bunu da ancak savunma sanayini geliştirmekle olur” dedi. Karakuş, Türkiye’nin savunma sanayinde ciddi çabaları olduğunu hatırlatarak “Ancak bir geçiş süreci var. Türkiye’nin 20 yıl savaşmaması gerekir. Kendi milli muharip uçağından 300 tane üretmeden büyük savaşa asla girmemeli. Yunanistan’a fırsat vermemeli. Türkiye’nin bekasında en büyük sorun Yunanistan ve onu destekleyen ABD’dir” dedi.

TÜRKİYE İLE SAVAŞ HAVADA OLACAK 

Karakuş, Türkiye’nin çok büyük bir tehlike altında olduğunu söyledi. ABD’nin Yunanistan’da Dedeağaç’a konuşlanmasıyla Türkiye Kara Kuvvetlerinin bir caydırıcılığı kalmadığını belirtti. Türk birliklerinin Meriç’i geçtikten sonra ABD birlikleri ile karşılayacağını vurgulayan Karakuş, “Yunanistan adaları da silahlandırdı. Bugün Türk Deniz Kuvvetlerinin Ege’yi rahat bir şekilde kullanması zor. Savaş havada olacak. ABD, karada caydırıcılığı olan hareketleri yaptı zaten. ABD’nin Dedeağaç’a konuşlanması Türkiye’ye karşıdır.  Rusya’ya karşı dendi, Ukrayna’ya giden oradan bir tank var mı? Türkiye önce Yunanistan’ı caydıracak. F-35 ile 3 yıl kaybettik, F-16’ları almazsa Yunanistan hava kuvvetlerinde üstünlük sağlar” ifadelerini kullandı. Karakuş, Türkiye’nin Suriye’de yapacağı harekatın nokta harekatı şeklinde yapılması ve PKK’nin liderlerine yönelik olması gerektiğini söyledi. 

Emekli Korgeneral Erdoğan'dan Ege uyarısı: Savaş havada olacak, F16'ları almazsak işimiz zor

YUNANİSTAN TÜRKİYE NATO’DAN ÇIKSIN DİYE BEKLİYOR 

Türkiye NATO’dan çıkarsa ne olur sorusunu cevaplayan Karakuş, şunları söyledi:

“Yunanistan keşke Türkiye NATO’dan çıksa diye bakıyor. Hava kuvvetleri güçlenmezse Türkiye ABD destekli bir Yunanistan ile savaşmak zorunda kalacaktır. Silahlı Kuvvetlerin sanayisini oluşturamadık. 1950’lerde havacılık sanayisinin kapatılmasının bedelini bugün ödüyoruz.”

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...