Tgrt Haber
21 Ağustos 2022 14:39 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 15:07

En köklü Fransız Gazetesinden Erdoğan'a övgü: Türkiye’yi vazgeçilmez kıldı

Aktif savaş halindeki Rusya ile Ukrayna arasında mekik dokuyan Türk diplomasisinin yıldızı daha da parlıyor. Fransız Le Figaro gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'nin hamlelerine övgüler yağdırarak “Erdoğan'ın diplomasi, Türkiye'yi vazgeçilmez kıldı” diye yazdı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Le Figaro
Yazıda Türkiye'nin çevre ülkelerle olan ilişkilerine de dikkat çekildi.
Recep Tayyip Erdoğan,Tahıl Koridoru,Rusya,Fransa
Yazıda Türkiye'nin çevre ülkelerle olan ilişkilerine de dikkat çekildi.

Rusya ve Ukrayna gibi aktif savaş halindeki iki ülkeyi bir masaya oturtan ve dünya tahıl krizini çözmek için tahıl koridoruna önayak olan Türkiye’nin diplomasi başarısına Fransa’nın kökü gazetesi Le Figaro’dan övgü yağdı. Yayın hayatına 1826'da başlayan gazete "Erdoğan'ın diplomasisi Türkiye'yi uluslararası sahnede nasıl vazgeçilmez kıldı?" başlıklı haberi manşete taşıdı. Haberde "Ukrayna'daki çatışma, artık hem Doğu'da, hem Batı'da hem de Arap dünyasında göz kamaştıran Türk dış politikasının yeniden konuşlandırılmasının altını çizdi" ifadeleri kullanıldı.

GERÇEK BAŞARI 

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politika hamlelerine dikkat çekildi. Erdoğan'ın temaslarını “gerçek bir diplomatik başarı” olarak nitelendirilen haberde, Türkiye'nin daha barışçıl ve çok aktif bir dış politika ortaya koyduğunun altı çizildi. Gazeteci Mayeul Aldebert tarafından kaleme alınan yazıda şu ifadelere yer verildi: “Bu yeni politika, etkileyici bir ekonomik, askeri ve diplomatik yeniden konumlanma üzerine kurulu.” Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için barış görüşmelerine ev sahipliği de yaptığı hatırlatıldı.

ARABULUCU LİDER 

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Perşembe günü Ukrayna lideri Zelenskiy'nin daveti üzerine Lviv'e giderek yaptığı kritik görüşmeye değinildi ve kısa süre önce de Putin ile gerçekleştirdiği dört saat uzunluğundaki toplantı hatırlatıldı. "Türkiye, Ukrayna'daki savaşın ilk galibi olabilir mi?" sorusunu içeren yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barışı sağlayan, ara bulucu ve herkesle diyalog kuran bir lider olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE SAĞLADI 

Haberde Türkiye’nin tüm dünyayı etkisi altına alan gıda krizinin çözümündeki rolüne değinildi. "Rusya ile Ukrayna arasında tahıl ihracatının yeniden başlamasını Türkiye sağladı" ifadelerini yer aldığı haberde, Türkiye'nin dünyadaki en geniş büyükelçilikler ağına sahip ülke olduğuna da dikkat çekildi.

En köklü Fransız Gazetesinden Erdoğan'a övgü: Türkiye’yi vazgeçilmez kıldı

Haberde  Türkiye'nin 'topyekün normalleşme diplomasisi'ni yürüttüğü belirtildi. Bu nedenle tüm çevresiyle ilişkileri normalleştirmesinin büyük bir başarı olduğunun altı çizildi. Yazıda ayrıca, Türkiye'nin aynı zamanda İran, Libya, Suriye ve Ukrayna söz konusu olduğunda sık sık görüşülebilir ve vazgeçilmez bir ülke olduğu aktarıldı. Yazıda İsrail ve Ermenistan'la ilişkilerin yeniden kurulduğu hatırlatıldı. Makalede ayrıca "Türkiye, çok kutupluluk virtüözü haline geldi" ifadeleri yer aldı. 

Kaynak: Le Figaro
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...