Tgrt Haber

Erbakan'dan Bahçeli'ye destek! 'Filistin tezkeresi gelirse destekleriz'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ekim 2023 23:48 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 23:59
Erbakan'dan Bahçeli'ye destek! 'Filistin tezkeresi gelirse destekleriz'
Fatih Erbakan,Gazze,Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, sosyal medyadan yaptığı ‘Gazze’ çağrısına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan destek geldi. Erbakan, TSK'nın 'barış gücü' olarak Filistin'e gitmesi konusunda tezkere gelirse destekleyeceğini açıkladı. 

İsrail'in Filistin'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına ilişkin iki gün önce sosyal medya hesabından yaptığı çağrıya siyasilerden destek gelmeye devam ediyor. Bahçeli yaptığı açıklamada, "Eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır" ifadelerini kullanmış ve bu çağrıya Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan destek gelmişti. 

BİR DESTEK DE ERBAKAN'DAN 

Anadolu Buluşmaları’ kapsamında Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Devlet Bahçeli'nin çıkışına destek verdi. 

Erbakan, Gazze’de katliam yapan İsrail’in hedefinin sadece Filistin ile sınırlı olmadığını, bütün Ortadoğu ve sonrasında Türkiye’yi yöneleceğini söylerken, tezkere kararını Meclis'e gelmesi sonucunda karara 'evet' diyeceğini duyurdu. 

"FİLİSTİN HALKININ GÖZÜ TÜRKİYE'DE" 

Erbakan, Bahçeli ile telefonda görüşme yaptığını söylerken, "54. Hükümet döneminde Erbakan Hocamızın başbakan olduğu dönemde Meclis’in çıkarttığı tezkere ile Filistin’in El Halil kentine Mehmetçik ‘Barış gücü’ olarak gönderilmiş ve hiçbir Filistinlinin burnu bile kanamamıştı. Yine bu konu Meclis’te gündeme gelebilir ve böyle bir adım atılabilir. Tarihten gelen misyonumuz dolayısı ile Filistin halkının gözü Türkiye’dedir. Oraya sahip çıkılması için, daha etkin fiili adımlar atılması için bizden beklenti içindeler. Meclis’e bu konu gelirse biz de destekleriz" diye konuştu.  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...