Tgrt Haber

Erdoğan, 'HSYK teklifini dondurabiliriz'

14 Ocak 2014 11:18
Erdoğan, 'HSYK teklifini dondurabiliriz'
ankara, başbakan, başbakan recep tayyip erdoğan, başbakan erdoğan, erdoğan'dan açıklamalar,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, HSYK ile ilgili teklife ilişkin, 'Eğer muhalefet 'anayasa değişikliğini bu konuyla ilgili beraber yapalım' derse biz yasa teklifini dondururuz' dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasimize yönelik en büyük, en ağır ve en ahlaksız darbe girişimine tevessül edildi. 17 Aralık Türkiye'nin demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "17 Aralık komplosu hazırlık aşaması, uygulama şekli, içerden ve dışardan aldığı destek ve talimatlar boyutuyla diğer tüm darbe girişimlerini geride bırakmış, millete, devlete, demokrasiye yönelik ihanet hareketi olarak kayıtlara geçmiştir" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, "Çok yoğun bir karalama kampanyası, çok yoğun bir dezenformasyon, tam bir algı operasyonu. Hem içeriden, hem dışarıdan çok ağır bir linç hareketi hükümetimize yöneliyor. Kimin nerede duracağı, ne yapacağı, hangi vazifeyi yerine getireceği tek tek belirlenmiş" ifadelerini kullanarak, "Bu operasyon milli olan ne varsa ona kast etmiştir" dedi.
Başbakan Erdoğan, bir ülkenin istihbarat teşkilatının hasmının dahili değil, sadece ve sadece harici düşmanlar olduğunu söyledi. Kamoyunun gözü önünde yayın yoluyla, manşetlerinde, ekranlarında suç işleyenlerin ifadeye dahi çağrılmadığını belirten Başbakan Erdoğan, "Köşe yazarları her gün ifadeye çağrılıyor. Benim ifadelerimi manşete çekti diye gazete yöneticileri ifadeye çağrılıyor" dedi. "1960'tan beri yargı siyaseti sınırlamanın, yön vermenin, yani vesayetin bir vasıtası olarak kurgulanmıştır" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Yassıada kararlarını da bir mahkeme vermiştir. Orda da mahkeme var. 12 Eylül'ünde de gençlerin yaşını büyütüp idam eden mahkemeleri vardı. Yakın zamanda 367 kararını veren de bir mahkemeydi. AK Parti'ye kapatma davası açan da bir cumhuriyet başsavcısıydı" dedi.
Başbakan Erdoğan, HSYK ile ilgili teklife ilişkin, "Eğer muhalefet 'anayasa değişikliğini bu konuyla ilgili beraber yapalım' derse biz yasa teklifini dondururuz. Gerekirse Genel Kurul'a indirmeyiz. Fakat burada bugünkü görüşmeler belirleyicidir" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...