Tgrt Haber
23 Aralık 2021 15:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Sahipsiz hayvanlar için önlem alın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda belediye başkanlarına sokak hayvanları konusunda çağrıda bulundu. Erdoğan, "Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Sahipsiz hayvanlar için önlem alın
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Belediye,AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda açıklamlarda bulundu. Konuşmasının başında, 30 büyükşehrin 15'i, 519 büyükşehir ilçesinin 304'ü AK Partili kadrolar tarafından yönetildiğini belirterek, belediye başkanlarına seslenene Erdoğan, "Bu başarıyı arttırarak sürdürmemiz şarttır" dedi. Belediye başkanları konuşması boyunca çağrılarını yineleyen Erdoğan, sokak hayvanları konusunda da çağrıda bulundu. Erdoğan,  "Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz" dedi.

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN BARINAK KURUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici hadiselere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerek. 2019 seçimlerinde yayınladığımız manifestoyu asla akıldan çıkarmamamız gerekiyor. Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre yönetilecek" dedi. 

PİTBULL DEHŞETİ HER YERDE

Öte yandan, Gaziantep’te bir sitenin bahçesinde bulunan basketbol sahasında oyun oynayan 4 yaşındaki kız çocuğu, iki tane pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramıştı. Çevredeki vatandaşların yardımı sonucu güçlükle kurtarılan çocuk, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini sürdürüyor. Olay sosyal medyada gümdem olmuş, vatandaşlar, yetkililere pitbull cinsi köpek besleyenlere yönelik tedbirlerin arttırılması çağrısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediyelere çağrı: Sahipsiz hayvanlar için önlem alın

"SOKAKTA GEZDİRİLEMEZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, “Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier, American Bully gibi yasaklı ırkları beselemek ve sokakta dolaştırmak suç teşkil ediyor. Bu cins köpeklere mikroçip takılması ve kısırlaştırılması gerekiyor. Belirtilen cinsler kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamaz, insanların yoğun yaşadığı ortamlar ve çocuk oyun alanları ve parklara sokulamaz” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...