Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salarha Tüneli Rize'nin 70 yıllık hayali

04 Eylül 2021 13:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salarha Tüneli Rize'nin 70 yıllık hayali
erdoğan,rize,açılış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Salarha Tüneli'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Projeyle 70 yıllık hayalin gerçekleştiğini söyleyen Erdoğan, geçmişte Karadeniz'de yaşanan rant hırsına ve bencilliğe dayalı hoyratlıkların tekrarlanmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Salarha Tüneli ile trafiğin önemli bir bölümü şehir içinden çıkarılacak. Bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayali.

Ülkemizin 81 vilayetinin her biri canımızdan bir parçadır. Son dönemde yaşanan afetleri müteakiben Rize'deki hasar-tespit çalışmalarını tamamlayarak, hemen kolları sıvadık. Bu kapsamda 378 afet-konut 10 dükkan inşaa ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salarha Tüneli Rize'nin 70 yıllık hayali

"RANT HIRSINA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ"

Küresel iklim değişikliği, Karadeniz Bölgesi gibi yerlerin önemini daha da artırıyor. Bunun için hem toprağımıza hem yeşilimize hem suyumuza hem denizimize hem de insanımıza sahip çıkacağız. Geçmişte şahit olduğumuz rant hırsına, cehalete, bencilliğe dayalı hoyratlıkların buralarda tekrar yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Unutmayınız, başka Rize yok, başka Karadeniz yok, başka Türkiye de yok. Bunun için elimizdeki güzelliklerin kıymetini çok iyi bilmek mecburiyetindeyiz. Rize'nin bir evladı olarak sahip bulunduğum imkanları bunun için sonuna kadar kullanmayı ülkeme, milletime ve insanlığa karşı boynumun borcu olarak görüyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salarha Tüneli Rize'nin 70 yıllık hayali

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ

Türkiye'de bir kesim var. Ağızlarını her açtığında 'Siz ne yaptınız ki?' diye soruyorlar. Bu soruyu kimlerin sorduğunu biliyorsunuz değil mi? Böyle bir soruyu ne kendisi, ne anne babası ne de evlatları bu ülkede yaşamamış biri sorabilir. Çünkü Türkiye'nin son 19 yılda nereden nereye geldiğinin şahidi milletin kendisidir. Var mıydı böyle tünellerimiz, viyadüklerimiz? Onun için Bay Kemal'e ve CHP'nin tabanına sesleniyorum. Rize'ye neler yaptık, gelin de görün. Dikili bir ağacınız bile yok ağacınız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...