Tgrt Haber

Erdoğan seçim için düğmeye bastı: Yeni vekil listesi hazırlığı başladı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
11 Haziran 2022 11:45 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 11:58
Erdoğan seçim için düğmeye bastı: Yeni vekil listesi hazırlığı başladı
erdoğan,ak parti,2023 seçimleri,politika,siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için düğmeye bastı. AK Parti’de 2023 seçim hazırlıkları hızlandı. Milletvekillerinin seçmen nezdindeki karşılıklarına yönelik araştırma yapılıyor. Bir yandan mevcut vekillerin performansları ölçülürken diğer yandan da aday gösterilebilecek profiller üzerinde çalışılıyor.

AK Parti bir süredir 2023 seçimlerine yönelik hazırlıklarını hızlandırdı. Yeni milletvekili adaylarının profilleri üzerinde çalışma yapılırken şu anki vekillerin de performans değerlendirme raporları hazırlanıyor. Seçim hazırlıkları doğrultusunda bir yandan parti yönetimi tarafından illerde seçim koordinasyon toplantıları yapılırken bir yandan da seçim günü yapılacaklar, seçim hukuku ve sandık başı eğitimleri gibi konularda teşkilata bilgi veriliyor.

VEKİLLERE PERFORMANS NOTU

Seçim çalışmaları sürerken her şehrin milletvekillerinin performansına yönelik gözlem de yapılıyor. Cumhurbaşkanlığında oluşturulan bir ekip ile Genel Merkez yönetimi tarafından milletvekillerinin seçmen nezdindeki karşılıklarına yönelik nabız yoklaması yapıldığı belirtiliyor.

VEKİL LİSTELERİ HAZIRLANIYOR

Teşkilatlarla ve vatandaşlarla yapılan toplantılarda milletvekilleri ile ilgili gelen şikâyetlerin not edildiğini, memnuniyet veya memnuniyetsizliklerin ölçüldüğünü belirten AK Parti kaynakları, “Hangi alanlarda milletvekillerinin eksikliği var, vatandaşla ilişkileri, yaptıkları çalışmalar konusunda değerlendirmeler yapılıyor. Bir anlamda 2023 seçimlerine yönelik milletvekilliği listeleri konusunda ön hazırlık yapılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti yönetimi tarafından yeni seçim sistemine göre ortaya çıkacak milletvekili dağılımı ve 2023 seçimlerinde aday gösterilecek yeni isimler konusunda şehirlerde ayrı bir çalışma yürütüldüğü belirtiliyor.

HAZIRLIK 18 HAZİRAN’A GÖRE

Öte yandan özellikle muhalefet tarafından Meclis kulislerinde bir süredir seçimlerin 6 Kasım’da erken seçim yapılacağı dilendiriliyordu. Muhalefetin konuştuğu tarihin Cumhur İttifakı kanadında hiçbir şekilde konuşulmadığını belirten AK Parti kurmayları, kulislerin aksine seçim hazırlıklarının 18 Haziran 2023 tarihine göre yapıldığını kaydetti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...